NRKMeny
 1. Nyhetsmeldinger

 2. Slaget om Raqqa

  Pentagon og Kreml sammen mot IS

  Anerikanske og russiske generaler har møttes i et forsøk på å unngå at de to landenes styrker støter sammen i kampen mot IS i Syria. Det er ifølge Reuters første gang at militære fra de to landene møtes på denne måten.

 3. Kreftbehandling

  Urolig over store helseforskjeller

  Forskjellene i helsetilbudet fra sykehus til sykehus er for store og kan være uttrykk for kvalitetssvikt, sier Bjørn Guldvog, direktør i Helsedirektoratet. Han sier han er spesielt urolig over forskjeller i kreftbehandling fra sykehus til sykehus.

  ARTIKKEL

  Helsedirektoratet er bekymret: Store kvalitetsforskjeller på norske sykehus

 4. Tror mann ble kjørt på med vilje

  Politiet i Follo mistenker at en mann i 70-årene i Ås ble påkjørt med overlegg. Føreren av en lastebil, en mann i 40-årene, er pågrepet. Han er i familie med den skadde. Politiet opplyser at de rykket ut til stedet etter at en voldsalarm var utløst.

  ARTIKKEL

  Eldre mann kritisk skadet etter påkjørsel - politiet mistenker overlegg

 5. Catalonia vil løsrives fra Spania

  Nye protester i Barcelona

  Det er i kveld demonstrasjoner mot arrestasjonen av en rekke offentlige tjenestemenn i Catalonia i går. Katalanske myndigheter planlegger en folkeavstemning om løsrivelse fra Spania 1. oktober. Spanske regjeringen mener folkeavstemningen er ulovlig.

  ARTIKKEL

  Oppfordrer til demonstrasjoner uten stans i Barcelona

 6. Leila Bayat pisket i Iran

  Listhaug vil ha svar i Bayat-saken

  Integreringsminister Sylvi Listhaug sier norske myndigheter må komme til bunns i hva som skjedde da Leila Bayat ble tvangsutsendt fra Norge, og deretter pisket i Iran. Den norske ambassaden i Teheran har hevdet at dommen på 80 piskeslag var falsk.

 7. Leila Bayat pisket i Iran

  UNE skal undersøke Bayat-saken

  Utlendingsnemnda har bedt ambassaden i Teheran etterforske hva som skjedde da iranske Leila Bayat ble pisket i Iran etter å ha blitt tvangsutsendt fra Norge. Ambasaden har hevdet at dommen var falsk. Det sier UNEs kommunikasjonsdirektør Bjørn Lyster.

 8. Leila Bayat pisket i Iran

  – Menneskerettsbrudd i Bayat-saken

  Advokat Preven Kløvfjell mener at Norge brøt menneskerettighetene da iranske Leila Bayat ble tvangsutsendt etter åtte år i Steinkjer. I Iran var hun dømt til pisking, men Utlendingsnemda trodde ikke på henne. Denne uka viste hun frem sår etter piskeslag.

 9. Foreldre voldssiktet i Overhalla

  Siktet mor fortsatt i varetekt

  Moren til det tre år gamle barnet som døde i Overhalla i Nord-Trøndelag, må fortsatt sitte i varetekt, melder Adressa. Moren er siktet for grov kroppskade med døden til følge. Lagmannsrettens skal behandle morens anke i løpet av få dager.

 10. FNs sikkerhetsråd

  FN støtter at IS etterforskes

  FNs sikkerhetsråd vedtok torsdag at IS kan anklages for krigsforbrytelser. Det blir dannet en etterforskningsgruppe som skal samle og arkivere bevis for krigsforbrytelser og folkemord som IS skal stå bak.

 11. Åmli-drapet

  Siktet for likskjending i Åmli

  37-åringen som er siktet for å ha drept sin svoger på en gård i Åmli i februar er også siktet for likskjending. Han skal ha fjernet kulene for å ødelegge dem som bevis, skriver Agderposten. Mannen sier han drepte svogeren i nødverge.

 12. Se flere meldinger