NRKMeny
 1. Nyhetsmeldinger

 2. Saudi-Arabia

  Kaller tilbake ambassadør

  Saudi-Arabia henter hjem landets ambassadør til Tyskland, i protest mot tyske uttalelser om situasjonen i Libanon, melder NTB. Den uklare situasjonen i Libanon ble tatt opp til diskusjon da EUs utenriksministre møttes i Brussel tidligere denne uken.

 3. Kjemiske våpen i Syria

  Russisk veto mot Syria-granskning

  Russland la nok en gang ned veto mot et resolusjonsforslag i Sikkerhetsrådet om å videreføre granskingen av bruken av kjemiske stridsmidler i Syria. Forslaget fremmet av Japan, ville ha forlenget etterforskningen av gassangrepet i april med 30 dager.

 4. Jordskjelv i Kina

  Jordskjelv på 6,3 i Tibet

  Et jordskjelv med en styrke på 6,3 på Richters skala har rammet det den kinesiske regionen Tibet, melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

 5. Regjeringen i Libanon

  Hariri sier han skal forlate Riyadh

  Saad Hariri sier at han «er på vei til flyplassen» for å forlate Riyadh i Saudi-Arabia, melder AFP. Det er 13 dager siden Hariri helt uventet kunngjorde at han går av som statsminister i Libanon. Det er ventet at Hariri skal ankomme Frankrike lørdag.

 6. Yara

  Betaler milliarder for anlegg

  Yara kjøper Vale Cubatão Fertilizantes-anlegget i Brasil for over 2 milliarder kroner og blir en stor nitrogengjødselprodusent i landet, melder NTB. Yara kjøper anlegget fra det brasilianske gruveselskapet Vale S.A.

 7. Norske veier og kjøreforhold

  En viss bedring på fjellovergangene

  – Det har vært en viss bedring jevnt over på alle fjellovergangene, så vi håper de fleste åpner utover natten, sier vaktoperatør Idar Sangolt ved Vegtrafikksentralen i Bergen til NRK.

  ARTIKKEL

  Håpar dei fleste fjellovergangane opnar i løpet av natta

 8. Brann på bensinstasjon slukket

  Politiet i Troms fikk rundt kl. 22 melding om brann inne på en bensinstasjon på Finnsnes. Ifølge operasjonsleder Roy Tore Meyer er brannen, som startet i en frityrkoker, nå slukket. Meyer sier at de anser faren for eksplosjon som svært liten.

 9. Opptøyer i greske storbyer

  Det brøt ut voldelige sammenstøt mellom gresk politi og ungdommer etter fredelige demonstrasjoner i de to største byene i Hellas fredag kveld. Minst to personer ble såret, deriblant en kvinne som er innlagt på sykehus med brannskader, skriver NTB.

 10. Anklager om sextrakassering

  Harbo melder journalist-kollega

  Tidlegare Aftenposten-journalist Ragnhild Ås Harbo har bestemt seg for å melde ein kollega i eit anna mediehus for overgrep, etter ei hending på ei reportasjereise for fleire år sidan.

  ARTIKKEL

  Harbo melder journalist-kollega til politiet

 11. Anklager om sextrakassering

  Mange opplever sextrakassering

  Ei undersøking gjort av Universitetet i Agder viser at nesten 3000 studentar innan høgare utdanning seier dei har opplevd sextrakassering frå tilsette ved skulane. I tillegg svarar 8 pst at dei har opplevd uønskt seksuell merksemd frå medstudentar.

 12. Se flere meldinger