NRK Meny
Normal

– Vi skal redegjøre på en ordentlig og grundig måte

Rettspsykiaterne Agnar Aspaas og Terje Tørrissen, som fortsatt ikke har fått sin rapport om Anders Behring Breiviks psyke godkjent, ser frem til å forklare seg i retten.

Video Rettsspyskiatere Agnar Aspaas og Terje Tørrissen snakker om sin rapport

MÅ FORKLARE MER: Den rettsmedisinske kommisjonen ber om nye tilleggskommentarer til den rettspsykiatriske rapporten fra Agnar Aspaas og Terje Tørrissen. Kommisjonen vil ikke godkjenne rapporten, og lar retten avgjøre spørsmålet.

– Vi konstaterer det kommisjonen sier, som ikke var helt uventet. Vi ser at de legger seg på et detaljnivå i kommentarene som er uvanlig, sier rettspsykiater Agnar Aspaas til NRK.

I dag ble det kjent at Den rettsmedisinske kommisjon fortsatt ikke vil godkjenne rapporten fra Aspaas og kollegaen. De ber om forklaring på to punkter og vil la retten avgjøre om rapporten skal godkjennes eller ikke.

Aspaas og kollegaen vil redegjøre nærmere for punktene kommisjonen påpeker når de to skal vitne.

– Vi ser frem til det, og da blir det opp til retten å vurdere det, sammen med den øvrige bevisførselen, forklarer Aspaas.

– Har fortsatt mandatet

Tørrissen er ikke så opptatt av spørsmålet om rapporten er godkjent eller underkjent av retten.

– Vi har fortsatt mandatet fra retten, og skal redegjøre for de punktene på en ordentlig og grundig måte når vi skal inn for å vitne, sier Tørrissen.

– Vi skal ta de to kommentarene og redegjøre for det på en vanlig måte. Noe mer enn det er det ikke å si, legger psykiateren til.

Han mener det ikke er så mye nytt i brevet.

– Jeg ikke om det er fryktelig mye nytt, men det er litt mer spesifikt.

– Helt greit

Tørrissen vil ikke svare på om han er overrasket over at kommisjonen heller ikke denne gangen ville komme med en klar konklusjon.

– Det står i innledning i brevet at de overlater spørsmålet til retten, og det er helt greit, sier rettspsykiateren.

Han vil ikke ha noen mening om kommisjonen burde ha vært klarere.

– Det får du spørre kommisjonen om, avslutter Tørrissen.