Øker ikke sikkerheten etter mann tente på seg selv utenfor tinghuset

OSLO TINGHUS (NRK.no) Oslo politidistrikt vil ikke gjøre om på sikkerhetsopplegget etter at en mann tente på seg selv utenfor Oslo tinghus tirsdag ettermiddag.

innsatsleder kjell kverme

FORNØYD: Innsatsleder Kjell Kverme sier at politiet raskt fikk kontroll over situasjonen.

Foto: Siv Sandvik / NRK

– Vi ser ingen grunn til å endre på sikkerhetsopplegget for rettssaken, sier innsatsleder Kjell Jan Kverme i Oslo politidistrikt til NRK.

En mann helte brennbar væske over seg selv og gikk brennende mot sikkerhetsslusene utenfor Oslo tinghus tirsdag ettermiddag.

– Situasjonen ble håndtert på en god måte

Politiet stoppet ham, og brukte vann til å slukke brannen. Han ble fraktet til Ullevål sykehus med alvorlige skader i mage- og brystregionen.

Ifølge Kverme viser episoden at beredskapen er god nok, og at det har vært gjort gode forberedelser.

– Situasjonen ble håndtert på en god måte av politiet og annet personell på stedet, sier innsatslederen.

Han forteller til NRK at politiet hadde flasker med vann klare. Samtidig fikk alle politifolk og sikkerhetsvakter beskjed om å hente vann.

– Jeg vil anslå at vi slukket brannen etter om lag et halvt minutt, sier han til NRK.no.

Se video av dramaet utenfor tinghuset. Artikkelen fortsetter:

Video Dramatikk foran Oslo tingrett tirsdag

Dramatikk foran Oslo tingrett tirsdag

– Fortsatt trygt å følge rettssaken

Etter dagens dramatiske hendelse, sendte Oslo tinghus ut en pressemelding der de forsikrer at det fortsatt er trygt for vitner og andre tilhørere å følge saken mot Anders Behring Breivik.

– Det er et meget godt sikkerhetsopplegg i og rundt tinghuset, noe som første til at situasjonen kom under kontroll nesten umiddelbart. Dette kunne aldri ha skjedd inne i tinghuset, på grunn av sikkerhetsrutinene, skriver sorenskriver Geir Engebretsen.

Mannen som tente på seg selv, skal ikke ha noe med rettssaken å gjøre. Grunnen til at han satte fyr på seg selv er foreløpig ikke kjent.

– Vi vil forsikre alle som skal vitne i saken eller følge den som tilhørere, at de ikke har noe å frykte, sier Engebretsen.

22. juli-saken fortsetter som planlagt med vitneførsel fra Utøya onsdag. Deretter tar retten pause som planlagt fram til mandag 21. mai.

Etterlatte og overlevende hadde møtt opp for å høre Stoltenbergs tale. En av dem var Line Nersnæs som ble skadet under angrepet.

– Jeg er her for å hedre kollegene mine

For to år siden gikk bildet av Line Nersnæs med en pinne i hodet verden rundt. I dag synes hun det er viktig, men også vanskelig å minne de som ikke kom fra angrepet i live.