NRK Meny
Normal

– Vanskelig å arrangere fylkesting

Fylkesordfører Jon Aasen synes det er vanskelig å åpne fylkestinget samme dag som terrorrettssaken starter.

Jon Aasen

Mandag åpner fylkesordfører Jon Aasen fylkestinget. Samtidig går tankene til det som utspiller seg i rettssal 250 i Oslo tingrett.

Foto: Trond Vestre / NRK

Mandag samles fylkespolitikerne i Møre og Romsdal til fylkesting i Geiranger. Flere viktige veiprosjekter står på agenda, men samtidig går tankene til noe helt annet.

– Det er vanskelig å arrangere fylkesting i dag. Alles oppmerksomhet er rettet mot rettssaken mot Anders Behring Breivik, sier Aasen.

– Norge kan ikke stoppe opp

Fylkesordføreren beskriver det som litt uvirkelig å skulle sette i gang fylkestinget på samme dag som den mest krevende rettssaken i moderne tid i Norge starter. Aasen tror rettssaken vi ta all oppmerksomheten vekk fra åpningen av tinget.

– Denne mandagen blir såpass spesiell at alt annet drukner. Fylkestinget og alle andre ting må gå videre. Norge kan jo ikke stoppe opp, sier Aasen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Fylkestinget samlet i Geiranger

Fylkestinget er samlet i Geiranger.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Blir kvalm

I ti uker fremover vil Anders Behring Breiviks handlinger, motiver og politiske forestillinger som bryter med vanlige normer, bli brettet ut i pressen. Aasen sier han ikke klarer å forholde seg til Behring Breiviks verdensbilde.

– Jeg blir lei meg og kvalm. Det er så uvirkelig det som kommer til å fortone seg åpent i media fra i dag og fremover, sier han.

– Meningsløst

Arbeiderpartipolitikeren tanker går i dag til ofrene og de pårørende.

– Dette var folk som viet sitt liv til det de tror på. Tenk å bli drept i Norge for noe du tror på. Det er jo helt meningsløst i et demokrati, sier Aasen.