NRK Meny
Normal

Brynjar Meling: En utrolig sterk opplevelse

SAL 250 (NRK.no): Bistandsadvokat Brynjar Meling sier det en utrolig sterk opplevelse å være i rettssal 250.

Brynjar Meling

Brynjar Meling følger rettssaken fra sal 250 torsdag. Det gjør et sterkt inntrykk på den erfarne advokaten.

Foto: Øijord, Thomas Winje / SCANPIX

– Det er kanskje ikke overraskende at han ikke reagerer med tanke på at han har klart å gjennomføre det han gjorde, sier Meling som følger rettssaken fra sal 250 i Oslo tinghus torsdag.

– Det gjør likevel et inntrykk at han sitter og smiler og ikke lar seg affisere av inntrykkene her, sier Meling til NRK.

– Verdig rettssak

Torsdag morgen var turen kommet til tre av ofrene i Bolsjevika. De ni andre obduksjonsrapportene var fra ofrene som ble skutt og drept ved pumpehuset. I alt mistet 14 AUF-ere livet der.

– Det er en veldig sterk og fortettet atmosfære her inne, sier Meling som synes påtalemyndigheten har klart å fremme saken på en verdig måte.

– De som er profesjonelle aktører vet at det man ellers, i en annen sak, ville brukt timer på, er unnagjort på fem minutter her. Likevel er det gjort på en verdig måte, sier han.

– Han utgjør ingen fare lenger

Det som gjør sterkest inntrykk på Meling er de forskjellige skjebnene.

– Det gjør også inntrykk å se de følelsesmessige reaksjonene til de som sørger. Det er vondt å se, sier Meling.

– Han sier at det har vært viktig for klientene hans å se at Breivik ikke lenger utgjør en fare, at han sitter der med vakter, og at han ikke lenger er en trussel. Jeg tror også det er viktig at de får gått igjennom hva de opplevde 22. juli.

– Noen sier de ikke husker noe, men at minnene kommer tilbake under rettssaken. Og jeg tror det er en viktig prosess, sier Meling.