Slik blir 17. mai på NRK

Fra ski med bunad i Porsanger til masaier i 17. mai-tog i Nairobi: NRK gir deg folkefesten på 17. mai!

17. mai 2017

ÅRETS PROGRAMLEDERE: Fra venstre er Pål Plassen, Birte Njøsen Horne, Karen Marie Berg, Nadia Hasnaoui, Thomas Alkärr.

Foto: Julia Marie Naglestad

Her er noe av det du se og høre under morgendagens folkefest.

Sendingen på NRK1 starter kl. 07:50 onsdag morgen.

Nadia Hasnaoui, Pål Plassen og Thomas Alkärr følger deg gjennom nasjonaldagens festligheter både nasjonalt og internasjonalt. Det blir selvfølgelig gjensyn med barnetoget og kongefamilien, men vi skal også møte cruiseturister på lamasafari og norske studenter som feirer nasjonaldagen i Moskva.

Følg storfamilien på ti til Slottsplassen

Vi følger Smedsrud-familien gjennom morgenracet fra huset utenfor Drammen til Oslo. De tar forberedelsene til 17. mai med en stor ro, men vil de klare å samle alle og komme seg tidsnok til programlederen på Slottsplassen?

Nadia Hasnaoui får også besøk av Kakekrigen-vinner Silja Kristianne Uteng og kokk og matskribent Øyvind Hjelle, som deler sine beste 17. mai-retter og desserter. I tillegg får vi besøk av den syriske kokken Mahmoud som viser frem noen av sine favorittretter fra hjemlandet.

St. Sunniva skolekor på hele 110 elever kommer til Slottsplassen for å synge "Norge i rødt, hvitt og blått".

Barnetoget med Pål Plassen

Gratulerer med dagen! 2017 GRATULERER MED DAGEN!

KOMMENTERER BARNETOGET: Pål Plassen er på plass fra klokken 10:20 på NRK2.

Foto: Julia Marie Naglestad / Julia Marie Naglestad/NRK

Med kommentator Pål Plassen kan du følge barnetoget i sin helhet på NRK2. Fra klokken 10:20 – 11:30 skal over 100 skoler vinke til kongefamilien på slottsbalkongen. Deler av barnetoget vil også bli vist på NRK1.

Svenske Thomas Alkärr er programleder for nasjonaldagssendingen for første gang i år. Han er reporter rundt omkring i Oslo, og skal blant annet snakke med hestepolitiet og drillgardistene.

Gratulasjoner fra P1

Karen Marie Berg og Birte Njøsen Horne

RUNDT I LANDET: Karen Marie Berg og Birte Njøsen Horne gratulerer oss med dagen på NRK P1 og P1+.

Foto: Julia Marie Naglestad

Den tradisjonelle "Gratulerer med dagen"-sendingen på NRK radio er i år med programlederne Karen Marie Berg og Birte Njøsen Horne. De tar oss med rundt i hele landet og drar på 17. mai-frokost, møter russen og snakker med turister rundt i landet. Men viktigst av alt sjekker de hvor mange is og pølser som blir spist i løpet av den store dagen.

Lamasafari med turister

Den norske nasjonaldagen feires selvfølgelig også utenfor landets grenser. Vi skal til Nairobi hvor masaier går i tog, være med på folkefeiring i Beijing og møte norske studenter som samles på den kjente kafeen Pusjkin i Moskva.

Men likeså eksotisk blir det kanskje her til lands, når cruiseturister drar på lamasafari på Skjolden, og vi får både tog med traktor på Sola og med ski i Porsanger.

Her øver Arnulf Thomassen seg på første utendørs trommeøvelse før 17. mai.

Arnulf Thomassen gjør seg klar til 17. mai toget.

SE VIDEO: Denne videoen er filmet 8. mai i år. Da var det fortsatt full vinter i Indre Billefjord, der Arnulf Thomassen hadde sin første utendørs trommeøvelse før 17. mai. Dagen før den store dagen er det fortsatt nok snø i området. - Foto/redigering: Nils John Porsanger

Husk å merke 17. mai-feiringen din med emneknaggen #nrk17mai! Vi samler alle bidragene på vårt digitale Norgeskart.

View this post on Instagram

photoshoot m hest der altså #nrk17mai

A post shared by Hasnaoui Nadia (@hasnamoen) on