Hopp til innhold

Send oss dine 17. mai-bilder!

Igjen skal vi lage et digitalt kart med 17. mai-bilder fra hele Norge og verden. Send oss ditt bilde!

nrk17mai

Bruk emneknakken #nrk17mai for å få dine bilder på bildekartet.

Foto: INSTAGRAM/NRK

NRK har de siste årene gjort en tradisjon av å samle seernes flotte 17. mai-bilder, og i år er intet unntak. Tusenvis av bilder havnet på vårt digitale bildekart i fjor, og vi håper å få enda flere i år!

Slik gjør du det

Ta bildet med telefonen din og send dem inn til NRK. Bilder som sendes inn plasseres på norgeskartet, nøyaktig på det stedet der du tok bildet. Feirer du i utlandet kan du også sende inn bilder!

For å sende inn bilder kan du benytte bildetjenesten Instagram, og emneknagg #nrk17mai, eller du kan laste dem opp her i artikkelen (se lengre ned).

Dersom du ikke vet hva Instagram eller emneknagg er, kan du lese videre for forklaring.

Løsningen krever at man har en smarttelefon og bruker en bestemt app. Om du i tillegg huker av for at bildene dine ikke skal være private, vil alle kunne se bildene på vårt digitale norgeskart på NRK.no/17mai.

Legg til på bildekart

NRK kart-app for 17. mai

Trykk på Legg til på bildekart når du har tatt bildet i Instagram.

Hvis du allerede har appen Instagram på telefonen vil det vanligvis fungere om du slår på «Legg til på bildekart» i det du poster bildet (se bilde til høyre).

Legg gjerne til en beskrivelse av bildet, for eksempel hvor dere er og hva dere gjorde, og husk å inkludere emneknagg #nrk17mai i teksten.

Dersom det ikke virker

Bildekartet oppdateres en gang i minuttet. Om det ikke virker kan det være flere grunner til dette. Mest sannsynlig skyldes det at du ikke har aktivert stedstjenester på telefonen din. Om du bruker en iPhone eller iPad, gjør du det slik: Gå først inn på:

  • Innstillinger > Personvern > Stedstjenester.

Slå deretter på Stedstjenester, og sjekk at det også er slått på for appen Instagram, som du finner lengre ned på lista (se bilde).

Stedstjeneste

Du må slå på stedstjenester på telefonen.

Slik gjør du det med Android

Android: Slik aktiviserer du GPS for Instagram.

Aktiver GPS for Instagram på Android

Om du bruker Android gjør du som følger: Gå inn på «Innstillinger», og sørg for at «Plassering» eller «Posisjonstilgang» er aktivert.

På mange telefonmodeller må du også aktivere stedsinformasjon i selve kamera-appen. Da starter du ganske enkelt kamera-appen som følger med mobilen, og går inn på «Innstillinger» før du tar bildet (vanligvis er dette et tannhjul-symbol). Der aktiverer du enten «GPS-tagg» eller «Lagre sted i bilder», alt etter hvilken modell du har.

NRKs 17. mai-kart app

Du må aktivere Lagre sted i bilder hvis du har en Android-telefon.

Foto: NRK

Om du ikke vil bruke Instagram, kan du laste opp bildene direkte til oss her:

Laster innhold, vennligst vent..

Ufrivillig tagget?

Er du ufrivillig tagget i et bilde på kartet vårt kan du sende en mail til moderator og rapportere det. Du går frem på følgende vis: Trykk deg inn på et bilde. Trykk så på «rapporter bilde» under høyre hjørne. En ferdig adressert mail dukker opp, og du kan rapportere om nøyaktig hvilket bilde du vil ha fjernet.

Om du ikke klarer å sende inn bilder ved hjelp av forklaringen over, post problemet i kommentarfeltet under, så vil vi hjelpe deg!

Vi gleder oss til å se dine bilder!