NRK Meny
Normal

Presidenter og diktatorer gratulerer Norge med dagen

Både USAs president Obama, presidenten i India og diktatoren i Aserbajdsjan sender sine gratulasjoner til Norge på grunnlovsdagen.

Kerry og Solberg skåler

SKÅL FOR NORGE: Utenriksminister John Kerry skåler med statsminister Erna Solberg under lunsjen i det amerikanske utenriksdepartementet etter det nordiske toppmøtet i Det hvite hus i Washington forrige uke.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

«På vegne av president Obama og det amerikanske folk uttrykker jeg mine ektefølte gratulasjoner til alle nordmenn mens dere feirer grunnlovsdagen», heter det i en uttalelse fra John Kerry.

Den amerikanske utenriksministeren skriver i sin 17. mai-hilsen at samarbeidet mellom USA og Norge er sterkt, og at landene vil forbli «nære partnere i å fremme en visjon om en mer fremgangsrik, bærekraftig og trygg verden for oss og for fremtidige generasjoner».

Kerry har selv bodd i Norge i sin barndom og hilser ofte nordmenn med noen gloser på norsk.

«Fra Oslo til Minnesota (som er hjemstaten) til det største norskamerikanske miljøet vil 17. mai være en anledning til å feire den historien, kulturen og de verdiene som knytter våre nasjoner sammen», heter det i pressemeldingen.

Også fra andre deler av verden strømmer gratulasjonene på.

Presidenten av India

Laster Twitter-innhold

USAs Nato-kommando hilser

Laster Twitter-innhold

Canadas ambassadør feiret på slottet

Laster Twitter-innhold

Diktator hilser

Presidenten i Aserbajdsjan, Ilham Alijev, har sendt telegram til kong Harald og gratulert med grunnlovsdagen.

«På vegne av meg selv og det aserbajdsjanske folket, gratulerer jeg inderlig med nasjonaldagen til deg og ditt folk», skriver Alijev ifølge nyhetsbyrået Azertag.

Statsministeren i Litauen

Laster Twitter-innhold

Carl Bildt, tidligere svensk statsminister og diplomat

Laster Twitter-innhold