Hopp til innhold

Kronprinsfamilien hilser barnetoget

Tradisjonen tro ønsker en samlet kronprinsfamilie 17. mai-toget velkommen på trappen på Skaugum Se bilder fra feiringen gjennom flere år.

Siden 1946 har kronprinsparet møtt Askers befolkning på trappa på Skaugum. I år hadde kronprinsesse Ingrid Alexandra Asker-bunad på seg da hun kom ut for å hilse på barnetoget.

Kronprins Haakon i Asker-bunad, kronprinsesse Mette Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus, Marius Borg Høiby i bunader fra Vest-Agder og hunden Milly Kakao hilser på barnetoget utenfor Skaugum 17. mai.

Skaugum 17. mai 2013.

Det er utrolig populært å starte feiringen av nasjonaldagen på Skaugum. Hvert år legger Asker kommune ut billetter til folk i nærområdet. De som er interessert i å besøke Skaugum på 17. mai må legge inn en begrunnelse for dette i søknaden. 400 stykker blir trukket ut og kan benke seg foran trappa på Skaugum, for å se kronprinsfamilien ønske barnetoget velkommen.

– Dette betyr mye for folk i Asker, sier Andreas Gjølme, ansvarlig redaktør i Budstikka til NRK.

Stolt over å være vertskap for familien

Han mener kronprinsfamilien på denne måten bygger opp en nærhet til befolkningen i Asker, og en stolthet over at de får være vertskap for kronprinsfamilien.

– Man har vent seg til å leve med de kongelige her, og befolkningen i Asker og Skaugum hegner om dem.

Mette Marit hadde på seg Rogalandsbunaden sin i år. Det er to år siden hun hadde den på seg sist. I fjor hadde hun på seg Asker-bunad. Prins Sverre Magnus, Marius Borg Høiby i bunader fra Vest-Agder.

Hunden Milli Kakao hadde pyntet seg med en flott sløyfe