Gjensyn med populær ungkar

17. mai besøker programleder Oddgeir Bruaset igjen Severin Rønes (25).

På vitjing i havgapet
Foto: Tor Sivertstøl / NRK

TV-seerne ble kjent med Rønes tidligere i år gjennom programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» , som besøkte han på veiløse gården Røneset ved Storfjorden på Sunnmøre, hvor han bor alene.

17. mai planlegger Rønes å feire med å spise god mat, grilling og kanskje et besøk i badestampen. Til tross for at han kunne ha feiret på hjembygda en halvtime unna, velger han heller å feire på Røneset. Det er blitt tradisjon at han får besøk.

- På veldig mange måter er Røneset blitt et samlingspunkt både for familie og venner – alt ettersom været.

Til 17. mai pynter han med norske flagg og bjørkeris, og setter opp langbord i hagen til kameratene som kommer på besøk.

- Alt må være på stell både ute og inne. Jeg prøver så godt jeg kan, sier han, og fleiper med at han får sette moren i arbeid når hun kommer på besøk dagen før.

Mottok frierier

Oddgeir Bruasets første besøk på Røneset førte til at ungkaren druknet i frierbrev .

- Det var ganske vilt første uken etter at programmet ble sendt. Jeg var ikke helt forberedt på at det skulle ta sånn av, men det er kjekt at folk likte programmet, sier Rønes og legger til at han tar det hele som et kjempestort kompliment.

Siden den gang har pågangen roet seg, og Rønes sier han er mer forberedt denne gangen her. Men han vil ikke si noe om utfallet av forrige programrunde.

- Jeg røper ikke noe mer enn tidligere, sier han, og gjentar det han sa den gang da, nemlig at det var noen interessante som har meldt seg.

Hvorvidt han letter noe mer på sløret, må man se på NRK1s «Gratulerer med dagen»- sendinger på søndag for å finne ut av.