«Ja, vi elsker» runget i Cannes

CANNES, Frankrike (NRK): Hallvar Witzø er eneste nordmann med film i Cannes i år. Det ble markert i dag med medbragt mannskor.

Ja vi elsker i Cannes

– siden det er 17.mai i dag og filmen min utspiller seg på 17.mai, er det helt naturlig at de synger nasjonalsangen her på Croisetten, sier regissør Hallvar Witzø i Cannes.

Tirsdag 20.mai vises kortfilmen «Ja vi elsker» på filmfestivalen i Cannes. Filmen utspiller seg i Norge på 17.mai, og er det eneste norske bidraget som konkurrerer på festivalen i år.

Les også: Denne skal forsvare Norges ære i Cannes

– Kortfilmen min handler om fire personer som går igjennom en eksistensiell krise på 17.mai. Men siden det er 17.mai er det ingen som får dette med seg, fordi alle rundt dem er så opptatt med å feire, sier regissør Hallvar Witzø til NRK.

Regissøren markerte seg i 2012, da han ble nominert til Oscar for sin forrige kortfilm, «Tuba Atlantic».

Og lørdag 24.mai håper han på å reise hjem til Norge med den prestisjetunge Cannesprisen, Gullpalmen, i kofferten. Filmen er en av ti filmer, utvalgt fra 3450 innsendte bidrag, som konkurrerer.

Sin faste gjeng

– Det er helt vanvittig å være her nede, og jeg har ikke helt oversikt akkurat nå, fordi det er så mye som skjer rundt meg. Men dette er veldig, veldig morsomt, sier han.

Les alt om Cannes

Likevel tok filmskaperen seg tid til å feire nasjonaldagen.

– Jeg har med meg min faste gjeng, nemlig Stranda Mannskor fra Vanvikan i Nord Trøndelag. Koret består av far og onkler og gamle naboer. De er med i filmen, og siden det er 17.mai i dag og filmen min utspiller seg på 17.mai, er det helt naturlig at de synger nasjonalsangen her på Croisetten.

– Og hva skjer videre i kveld?

– Festen fortsetter, sier Hallvar Witzø og ler.

Filmfestivalen i Cannes åpnet 14.mai og varer frem til søndag 25.mai. I tillegg til Hallvar Witzø, er Norge representert med regissør Joachim Trier og skuespiller Maria Bonnevie, som begge sitter i hver sin filmjury.