Hopp til innhold

John Brungot i NRKs «Allerud VGS»: – Lagde teater ut av alt på skolen

Etter 10 år i TV 2 skal John Brungot spille miljøarbeider i NRKs nye serie om en videregående skole. Selv brukte han mesteparten av tiden som elev på å lage ablegøyer for de andre elevene.

John Brungot

John Brungot spiller miljøarbeideren Viljar i serien. Han sier det er en humorserie som tar tiden inn over seg.

Foto: Truls Telle / NRK

Skuespiller John Brungot har etter 10 år i TV 2 skiftet beite, og spiller miljøarbeideren Viljar i den kommende NRK-serien «Allerud VGS».

– Jeg koste meg veldig i friminuttene og var veldig «happy go lucky», sier han om sin egen skolegang.

Brungot hadde lyst til å lage ablegøyer og prøvde å være morsom, og han ville lage teater ut av alt på skolen.

– Til slutt sa læreren at det var greit å lage teater ut av alt, men menstruasjonssyklusen må skrives ned. Den kan ikke vises. Det gikk ikke så bra på den biologiprøven, forteller han.

Et gammelt næringsbygg på Fornebu i Bærum er gjort om til Allerud videregående skole med klasserom, lærerværelse og korridorer. Opptakene starter mandag neste uke.

– Det er en humorserie som tar tiden inn over seg. Mange unge stresser på skolen og lurer på hva de skal bli. Og så skal det være masse tull og tøys da, smiler John Brungot.

– Trodde jeg var kulere enn jeg var

Herman Flesvig spiller en kroppsfiksert gymlærer i serien, og i hele sommer har det gått i proteinshaker og hardt treningsopplegg med egen personlig trener for å få den riktige kroppen for rollen.

Herman Flesvig

Herman Flesvig spiller gymlærer i den nye NRK-serien. Selv var han ikke en spesielt god elev.

Foto: Truls Telle / NRK

Hvem var du på videregående?

– På videregående var jeg nok en positiv fyr. Jeg var ikke spesielt god på skolen. Jeg var ganske kul, men jeg trodde jeg var kulere enn jeg egentlig var, sier han.

Han sier at når man ikke var god på skolen, måtte man velge andre strategier, som å sitte med hettegenser på bakerste benk.

– Det var kult den gangen, forklarer han.

– Viktigere å være en kul skole nå

Skuespiller Christian Skolmen tror mange vil kjenne seg igjen i serien «Allerud VGS». Selv husker han godt sin egen skolegang.

– Jeg var aldri oppe hos rektor. Men jeg var kanskje litt redd for rektor som et begrep.

Christian Skolmen

Christian skolmen spiller rektor i NRKs nye serie «Allerud VGS». Selv var han ikke spesielt interessert i fag som elev.

Foto: NRK

Skolmen spiller rektor ved Allerud videregående skole, som litt krampaktig forsøker å bli likt av alle. Da han selv gikk på skolen var elever og lærere litt adskilt.

– Man gikk i sin egen lille boble og fikk være litt i fred. Nå er det viktigere å være en kul skole, forklarer han.

Og det er det han prøver å få til som rektor ved Allerud. For skolen mister popularitet og får færre og færre søkere. Han prøver å være kompis med alle, men er ikke sikker på om det er oppskriften til å skape en kulere skole.

Hva slags type elev var du?

– Jeg var ikke spesielt interessert i fag. Jeg hadde det hyggelig. Jeg skulket aldri, men jeg var litt halvveis til stede og var mer opptatt av å høre på musikk og surre litt rundt, sier han.

Han forteller at han ikke skjønte gleden ved å lære før han selv fikk barn som gikk på skolen.

– Jeg tror godt jeg kunne gjøre det igjen, smiler han, og legger til at han synes barn er heldige som får sitte ved en pult å bli fylt med kunnskap.

«Allerud VGS» kommer som lørdagsunderholdning på NRK i januar 2020.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober