Hopp til innhold

Tror 13-åringen ble instruert

13 år gamle André Henninen som meldte seg for politiet i Oslo i går ble holdt skjult av voksne, mener farens advokat.

Gutten har vært etterlyst etter at han forsvant fra en barnevernistitusjon utenfor Horten 19.mars. Han kom til rette da han meldte seg på Oslo politistasjon søndag formiddag.

-Vi tror at det er noen som har kjørt han dit og instruert han om å gå til politiet. Vi finner det helt usannsynlig at en 13 åring har klart seg i tre uker på egene hånd uten penger og noe sted å være. Det må ha vært noen som har holdt han skjult, sier Borgersen.

I gode hender

Guttens far Espen S Alm fra Drammen er nå overlykkelig for at sønnen er kommet i gode hender. 13-åringen er nå tilbake i Horten der han forsvant, og er mandag godt skjermet. Politiet vil ha samtaler med han de nærmeste dagene for å finne ut hva som skjedde med han mens han var borte.

Fremdeles siktet

Moren og mormoren til André ble onsdag i påskeuka pågrepet av politiet og er siktet for å ha holdt ham skjult. De er varetektsfengslet i to uker.

Advokat Borgersen mener alt tyder på at de har noe med bortføringen å gjøre. Borgersen sier han nå skal fortsette å gi råd til sin klient, og at de vurderer ytterligerer rettslige tiltak.