Skoleklasse på tur fant fossil av dinosaurunge

Et beinstykke som stakk ut på undersida av en steinblokk var det første 17 år gamle Kevin Terris så. Det viste seg å være et helt unikt, 75 millioner år gammelt dinosaurfossil.

Parasaurolophus

En kunstners framstilling av hvordan hodet til Parasaurolophus-ungen kan ha sett ut. Den imponerende hodepryden som voksne utgaver av dyret hadde er her bare en liten kul.

Foto: Lukas Panzarin

17-åringen gjorde sitt livs oppdagelse under et feltbesøk med skoleklassen sin i en nasjonalpark i delstaten Utah i USA for fire år siden.

Les hele artikkelen hos forskning.no.

Om noen år kan det hende du har på deg klær produsert ved hjelp av bakterier, eller klær som reparerer seg selv. Det enorme klesforbruket vårt tyner jordas ressurser, og nå leter forskere etter alternative tekstiler.
Orienteringsevnen blir bl.a satt på prøve i dagens program, når deltakerne må spille krokett i blinde, med seg selv som ball! Vi møter også den blinde 18-åringen Dave Janischak, som orienterer ved hjelp av sin egen sonar, tungen! (2:6)
Norsk dokumentarserie. Folkeopplysningen ser på fenomenet matallergi og intoleranse. En million nordmenn oppgir at de har matallergi eller er intolerante, men hvorfor tåler vi ikke lenger melk og brød? Programleder Andreas Wahl blir kurert for egne brødtraumer hos en kinesiolog og sender kjernesunne Eva til allergitesting på alternativmarkedet. Sesong 2 (4:6)