Se det utrolige stuntet – mann flyr med hjemmelagde vinger

Oisann, innholdet som skulle vises her støttes ikke lenger. Vi beklager!

Med hjelp av en spillkontroll, en mobiltelefon og et par hjemmelagde vinger blir Jarno Smeets en ekte flygende hollender. Se det utrolige klippet her.

OPPDATERING: Vi har fått mange tips om at denne videoen er falsk. Hva tror du? Si din mening i kommentarfeltet.

_______________________________________________________________

– Følelsen av å fly var et j**la magisk øyeblikk, sier en tydelig rørt og opprømt Jarno Smeets i et Youtube-klipp som viser ham fly som fuglen (se klippet øverst i saken).

Den nederlandske ingeniøren la søndag ut klippet som for tiden har spredd sine vinger og flyr over internett med viral kraft.

Det viser Smeet ta av på albatrossvis og fly av gårde med et hjemmelaget par vinger.

Inspirert av Da Vinci

Wired er bare en av mange nettaviser som nå bidrar til å spre historien om Smeets flyprosjekt.

De skriver at Smeets fikk ideen om å fly av sin bestefar, som lenge arbeidet med en flygende sykkel uten å lykkes.

Smeets den yngre fant imidlertid fort ut at den ideen var fysisk tilnærmet umulig å realisere. Han lot seg i stedet inspirere av en annen mann med fascinasjon for ideen om det flygende mennesket; Leonardo da Vinci.

Den legendariske italienerens tegninger ga ham ideen til å bygge sine egne vinger. Tanken var å bygge vinger med mekanikk lik det som brukes på avanserte proteser, for å etterligne fuglenes vinger.

Og som sagt, så gjort. Det tok ham åtte måneders arbeid før han var ferdig, men søndag ble turen på rundt hundre meter gjennomført. Og følelsen av å fly for egen maskin beskriver han best selv:

– Den beste følelsen jeg har kjent i hele mitt liv

I en pressemelding sier Smeet at han har brukt to spillkontroller fra Nintendos Wii-konsoll, et akselerometer fra en HTC Wildfire-smarttelefon, og Turnigy-motorer.

Selve vingene er på 17 kvadratmeter og er laget av blant annet en drage og master som brukes til vindsurfing.

«Jeg har alltid drømt om dette, men etter åtte måneders hardt arbeid, sjekking og testing, har jeg endelig fått lønn for strevet», skriver Smeets på sin Youtube-profil.

Sitter du nå foran skjermen og drømmer om å fly av gårde, er det mulig å få inspirasjon på Smeets blogg, der han har delt det meste gjennom det åtte månedene med arbeid.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.
Jennifer Lawrences icloud-konto skal ha blitt hacket. - SKYBROT: Nakenbilete av Jennifer Lawrence var overalt på Twitter sundag kveld etter at iCloud-kontoen hennar blei hacka i helga. - Foto: Arthur Mola / Ap

– Kan ikkje klandre iCloud for kjendisbilete på avvegar

Sundag kveld skal over 100 Hollywood-stjerner ha fått hacka iCloud-kontoane sine. Bilete av kjendisane hamna på nettet og spreidde seg raskt. – Sikkerheita til iCloud er god, det er heller brukarane som ikkje er sikre nok, meiner norsk ekspert på informasjonssikring.

Les saken
Hvor brennbar er en bursdag? Eller en laptop i sofaen? Vi tester om gardiner av bomull brenner raskere enn gardiner av polyester og oppdager at den samme madrassen brenner dårligere i England enn i Norge.
Helgelandskysten - under havørnas vinger
Norsk naturserie. Helgelandskysten er et rike bestående av tusen øyer med en helt spesiell fauna. Her skal vi blant annet møte vår største ugle og vår største ørn på nært hold, i sjeldne opptak av familielivet, og ærfuglen - som viktig del av norsk kystkultur. (5:8)
Hvorfor tolererer vi ikke offentlig sinne her i landet? Er det så farlig å være litt sint? Abels Tårn. Talk Radio.