Langeby camping - På Langeby camping koster det nærmere 18 000 kroner å bo helt ned mot stranda. - Foto: Yngve Tørrestad / NRK

På Langeby camping koster det nærmere 18 000 kroner å bo helt ned mot stranda.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Store prisforskjeller på camping

Mange velger å leie seg en sesongplass for campingvogna si. Prisene varierer stort.

Det er store prisforskjeller på hva det koster å ha en campingvogn en sesong på en campingplass.

Dyrest ved kysten

De dyreste plassene finnes langs kysten, mens det blir billigere jo lenger inn i landet en kommer. Vestfold har blant de høyeste prisene.

Sesongavgiften for campingbiler i Uvdal er 1600 kroner, mens man må opp mot 20.000 kroner for de beste sesongplassene på campingplasser i Vestfold.

«Rikskjendis» Larkollen Camping i Østfold opererer med sesongpris på 15.000 kroner. Men den plassen har et tillegg som de fleste andre ikke har, nemlig et helårs oppvarmet servicebygg (toalett/dusjanlegg) som gjør at de faste gjestene kan benytte plassen også ellers i året. Det koster ikke noe ekstra.

De øvrige plassene NRK.no har vært i kontakt med tar en fast pris for sesongen, men sesongen avsluttes vanligvis når vannet stenges av og toalettanlegget låses.

Vøra badestrand og camping - På denne plassen på Vøra koster det 14 000 kroner å ha vogna. De andre plassene koster 12 000 kroner for en sesong. - Foto: Yngve Tørrestad / NRK

På denne plassen på Vøra koster det 14 000 kroner å ha vogna. De andre plassene koster 12 000 kroner for en sesong.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Store variasjoner

Sandefjord og Tønsberg framstår som de dyreste områdene i Vestfold. På Furustrand Camping i Tønsberg, med utsikt østover mot Oslofjorden, koster det fra 13.500 kroner til 20.000 kroner å ha campingvogna stående i sesongen.

I Sandefjord er det Langeby Camping som peker seg ut med høyeste pris i distriktet. Der er det varierende priser etter campingvognens størrelse og hvor den blir plassert.

Flere prisnivåer

For en stor campingvogn helt nede ved stranda på Langeby, med utsikt ut mot Sandefjordfjorden, må man betale rundt 18.000 kroner. Men, det er få slike plasser. De fleste plassene på Langeby koster fra rundt 12.000 kroner for en sesong.

Naboen Vøra Camping, en kilometer lengre ut på Vesterøya, tar 12.000 uansett hvor campingvognen er plassert, bortsett fra to plasser ned mot stranda. De koster 14.000 kroner.

I Larviksområdet er det tett i tett med campingplasser. Der varierer sesongprisene fra 10 000 kroner til 14.600 kroner.

Asnes Camping - På Asnes camping i Sandefjord koster det 10.000 kroner for en sesong. Der står alle vognene nede ved sjøen. Derimot har campingplassen færre og dårligere tilbud enn mange andre.
- Foto: Yngve Tørrestad / NRK

På Asnes camping i Sandefjord koster det 10.000 kroner for en sesong. Der står alle vognene nede ved sjøen. Derimot har campingplassen færre og dårligere tilbud enn mange andre.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Stortrives på Langeby

Ekteparet Laila og Kåre Jan Frednes fra Sandefjord leier seg en sesongplass til 12.000 kroner på Langeby camping. Dit er det bare 12,5 kilometer fra boligen deres i Sandefjord.

- Her er det så fint at vi kan ikke få det bedre, sier Kåre Jan Frednes.

Han og kona Laila storkoser seg. De bryr seg ikke noe om at det er noen tusenlapper å spare ved å slå seg til på en annen campingplass i nærheten.

Idyll ved vogna - Anne Karine Moe foran til v. og Liv Sandnes foran til h. er på besøk hos ekteparet Laila og Kåre Jan Frednes. Alle er bosatt i Sandefjord og stortrives på Langeby. - Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Anne Karine Moe foran til v. og Liv Sandnes foran til h. er på besøk hos ekteparet Laila og Kåre Jan Frednes. Alle er bosatt i Sandefjord og stortrives på Langeby.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Siste nytt

  • Problemer med Telenors mobilnett

    Telenor skal igjen ha problemer med mobilnettet over hele landet. På sine Facebook-sider skriver selskapet: – Mange har problemer med å ringe fra mobil til mobil og sende SMS. Det er usikkert hvor mange som er rammet og hvor langvarig feilen er.

  • «Villmannskjøring» på E18

    Politiet fikk melding om to biler som drev med «villmannskjøring» på E18 ved Kopstad. Begge ble stoppet av politiet. Bilførerne, menn på 26 og 21 år fra distriktet, har ifølge politiet historikk på trafikale forhold og kjørte uten gyldige førerkort. Juristen besluttet derfor å beslaglegge begge bilene.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Jenter i Etiopia og Malawi skal få økt selvstendighet og større innflytelse over sitt eget liv takket være årets Operasjon dagsverk. I år feirer folkehøgskolene i Norge150-årsdag. Skiringssal folkehøgskole i Sandefjord markerer jubileet med en demokratikonferanse. Gunn Birgirsdotter har skrevet boka "Pingla", en naturbok for barn. Når kommer vinteren? Vi spør en klimaforsker om hvordan været ser ut fremover.
Synth-popens tid er ikke forbi. Nå er Tønsbergduoen Argh klare med sitt første hele album. Skjærer du ut gresskar for å pynte til Halloween, og står igjen med en haug gresskarkjøtt og kjerner som du bare slenger i søpla? Gresskaroppskrifter kommer din vei i dag. Du får også høre den fantastiske historien om hun som bare ville hjelpe en svane, og som endte opp med å bli jaget jordelangs. Og vinneren av gårsdagens poesislam i Horten kommer til oss i dag...