Geir Waaler - Geir Waaler lurer på om folk ikke vet hva en søppelkasse er til. - Foto: Linn Løkken / NRK

Geir Waaler lurer på om folk ikke vet hva en søppelkasse er til.

Foto: Linn Løkken / NRK

– Mora di jobber ikke her, heller

– Vi er late og usunne. Det konkluderer Geir Waaler om Ola og Kari Nordmann etter at han ryddet søppel langs E18 i Vestfold.

Hvert år produserer AS Norge 9,5 millioner tonn med søppel. Av dette havner en god del i veikanten. Mange tenker kanskje ikke over at når de hiver søppel ut av bilvinduet, så er det alltid noen som må plukke det opp igjen...

– Søppelet sier hvem vi er

Dugnadspappa Geir Waaler fra Sande sutrer ikke av den grunn. Han så på ryddingen langs motorveien som en glimrende anledning til å få vite mer om hvem nordmannen egentlig er.

Geir Waaler - På søppelet kjenner du folk, mener Geir Waaler. - Foto: Linn Løkken / NRK

På søppelet kjenner du folk, mener Geir Waaler.

Foto: Linn Løkken / NRK

– Han spiser usunt, han røyker alt for mye og han har alt for mye etterlatenskaper som han bare slenger rundt seg. Det er erfaringene Waaler har gjort seg om Ola Nordmann etter å ha gått flere kilometer langs E18 i Sande og plukket søppel.

Søppelet plukket han på dugnad med datteren Hanna Eline (12 år) sitt håndballlag. Etterpå satt han seg ned og snekret sammen en video som han delte nettstedet Youtube .

Radioaktivt materiale

I videoen forteller han nettopp hvem Ola og Kari Nordmann er basert på det søppelet han fant langs veikanten. Og er vi langt fra noe glansbilde...

– Vi er late og usunne, rett og slett. Vi spiser det enkleste vi får tak i. På seks kilometer fant vi bare èn epleskrott, men en haug med burgerpapir og milkshakeflasker, forteller Waaler.

– Vi fant mye rart, blant annet lommebøker med bilder, førerkort og medlemsskap. Men det mest urovekkende vi fant, var et varselskilt med radioaktivt materiale. Jeg vet ikke hvem som har mistet det, men jeg håper de tok bedre vare på lasten enn på skiltet, sier Waaler.

– Hva tenker du om at du finner så mange verdifulle gjenstander langs veien?

– Hvordan har dette havnet her? Er det noen som har glemt det på biltaket eller har det bare fulgt med søppelet ut av bilvinduet, lurer Waaler på.

– Alle vil ha noe å le av

I et "Hjertesukk fra en dugnadspappa" som Geir har valgt å kalle videoen sin, så bruker han hele tiden en humoristisk tone. Men hvorfor i all verden gjør han det? Burde han ikke være sinna over å bruke en fin lørdag på å rydde opp søppel etter andre?

– Alle har lyst på noe å le av. Selv om det treffer eller ikke, så er det i alle fall noe interessant å se på, tror Waaler.

Vil ha Morra di jobber ikke her-skilt

Selv om Geir Waaler har et og annet bananskall på samvittigheten, så har han likevel en liten bønn som han håper blir hørt blant landets bilister. – Jeg har plukket opp brukte kondomer og colaflasker med urin på. Det er ikke noe trivelig!

Waaler har også et ønske til Statens Vegvesen: – Jeg kunne godt tenke meg sånne store skilt langs E 18 der det står "Mora di jobber ikke her, heller!"

Siste nytt

  • Herpesvirus funnet i østers

    Viruset er sannsynligvis årsaken til at store mengder med stillehavsøsters har dødd på strekningen fra Strømstad til Tønsberg de siste månedene. Dette viruset er ikke funnet i Norge tidligere, melder Havforskningsinstituttet. Viruset er ikke smittsomt for mennesker.

  • Fire vil bli ny politimester

    Søkerlisten ble offentliggjort i dag og viser at fire personer har søkt på stillingen som politimester i Vestfold. Blant dem er tre menn og en kvinne. Kvinnen som har søkt er den tidligere politimesteren i Søndre Buskerud, Christine Fossen.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Mange lærlinge ri Vestfold øver til yrkes-NM. Vi blir med på trening. Tønsberg arrangerer vannøvelse. Stressmestring og mindfulness inntar bibliotek. Leder for PST i Vestfold oppfordrer folk til å tips dem hvis noen begynner å få en atferd som kan tyde på radikalisering.
Kontakt oss på tlf 02345
Mange gleder seg til at Kongen kommer til Svelvik og Hof i dag. Vi har spurt folk hva de vet om Kongen. Talsmann for ei gruppe som jobber for at et område i Tønsberg i Stokke i fremtiden tilhører samme kommune, kommer i studio. En forsvunnet katt ble avlivet av en veterinær.