På ett år har sykehjemmet i Sandefjord vunnet to priser for arbeidet på kjøkkenet.
– Sykehjemsmat har vært ganske stusslig i mange år. Det har vært mye bra også, men man må nok innse at man må bruke litt nye teknikker for å kunne levere bedre mat, sier fagansvarlig på kjøkkenet på Nygård sykehjem, Kjell Severinsen.
Det er nettopp det dette sykehjemmet har gjort, og det blir lagt merke til.
Dagens høydepunkt
I fjor ble sykehjemmet kåret til Årets Matgledebedrift, en konkurranse arrangert av Tine Partner. Denne uken ble de fylkesvinnere i Landbruks- og matdepartementets konkurranse «Gylne måltidsøyeblikk».
Målet for den sistnevnte konkurransen er å redusere underernæring og gjøre måltidene til dagens høydepunkt for dem som bor på sykehjem og behandlingsinstitusjoner.
Severinsen mener det er veldig viktig at dem som jobber på slike kjøkken rundt om i landet, får anerkjennelse for den jobben de gjør.
– Den anerkjennelsen resulterer også i at dem som bor rundt på institusjoner får et mye bedre tilbud. Det å ha hjerte for det en driver med og det å levere bra produkter til dem som skal spise, henger sammen, sier han.
- Les også:
Tok i bruk ny teknikk
På kjøkkenet bruker de en termomikser som kutter opp all slags råvarer til en mos.
Det skal føre til at beboerne som har svelg- og tyggeproblemer får en mer variert meny, samt mat som ser mer delikat ut.
– For oss som lager mat her på Nygård sykehjem er det noe som heter at mat som ikke er spist, har ingenting for seg. Maten må spises og svelges for at den skal kunne glede. Derfor er det viktig for oss å legge til rette for gode måltider, sier Severinsen.