Hopp til innhold

Mattilsynet sjekker merking av mat

Det er ikke sikkert at eplejuicen du drikker til frokost kun er laget av eple, og røykelaksen du putter på brødskiva di kan være laks som er tilsatt røykaroma.

Stig Atle Vange

Distriktssjef i Mattilsynet, Stig Atle Vange tar en titt i kjøleskapet på NRK-kontoret i Vestfold.

Foto: Linn Løkken / NRK

I løpet av våren gjennomfører Mattilsynet en tilsynskampanje for villedende merking av matvarer. Bakgrunnen er blant annet høstens oppmerksomhet på matvarer som kan lure forbrukeren.

Les også: Uforstålig matmerking

Stig Atle Vange, distriktssjef i Mattilsynet i Vestfold, tok en titt i kjøleskapet i NRK sine kontorer i Vestfold.

– Dette ser ut som et typisk kjøleskap på en arbeidsplass, sier Vange i det han åpner døra. Her finnes det meste av pålegg.

– I vår kampanje kommer vi spesielt til å se på kjøttpålegg, fiskepålegg, juicer og nektarer og brødvarer. Vi skal se på dette med villedende merking, er matvarene det de gir seg ut for å være er det vi skal finne ut av, sier Vange.

På spørsmål om det er mye villedende merking av matvarer i norske butikkhyller svarer Vange at det er for tidlig å si noe om.

Resultatene av den pågående kampanjen blir oppsummert i en rapporten i midten av mai.