Snekke funnet med motoren i gang. - Det var turgåere som meldte i fra om båten. - Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto /

Det var turgåere som meldte i fra om båten.

Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto

Fryktet en ulykke etter funn av førerløs båt

En snekke ble funnet med motoren i gang ved Tønsberg Tønne onsdag ettermiddag. Redningslederen fryktet lenge at noen hadde falt i sjøen, men arbeidet er nå avsluttet.

Det var ingen om bord i båten som ble funnet i vannet i Strandvika, tre til fire meter fra land.

Letemannskaper, dykkere, redningsskøyta og et helikopter søkte lenge både på land og i sjøen ytterst på Østerøya i Sandefjord.

Politiet og Hovedredningssentralen forteller ved 14.30-tiden at de avslutter arbeidet sitt.

– Vi har lett på land og i sjøen med helikopter og dykkere, men har ikke funnet noe. Vi har nå også vært i kontakt med båteieren, og han så båten sin sist ved Torød på Nøtterøy for flere dager siden, sier innsatsleder Rune Andersen til NRK.no.

Båteieren sier til NRK.nos reporter på stedet at han så båten sin sist 2. mai.

Leteaksjon ved Tønsberg tønne - Leteaksjon er nå avsluttet. - Foto: Jan Gulliksen / NRK

Leteaksjon er nå avsluttet.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Båten er stjålet

Hovedredningssentralen forteller at det var de som tok besluntningen om å avslutte arbeidet.

– Båten er stjålet. Undersøkelser viser at båten er kjørt på land med egen motorkraft og dermed forlatt. Vi har heller ikke fått noen savnetmeldinger eller meldinger om at folk har observert noe unormalt i området, sier redningsleder Owe Frøland.

Det er gjennomført overflatesøk, og det er ikke gjort noe funn som kan knyttes til havariet.

Vindusviskerne var på

Redningsleder ved Hovedredningssentralen sa tidligere at også vindusviskerne på båten stod på. Dette var en av årsakene til at de startet søket.

– Det er ingen i båten, og vi frykter at det har skjedd en ulykke og at folk har falt i sjøen, sa han til NRK.no tidligere i dag.

Meldingen om båten kom like før klokken halv ett onsdag ettermiddag.

Siste nytt

  • Svart røyk kom fra bål

    Brannvesenet rykket ut til i Sandefjord etter melding om svart røyk nord øst for Torp i ettermiddag. Da brannvesenet kom fram viste det seg at det var et bål med kvister og at situasjonen var under kontroll.

  • Hognses foreslått til toppkandidat

    Nominasjonskomiteen i Vestfold Høyre har innstilt Rune Hogsnes fra Tønsberg på førsteplass til fylkestinget. De andre toppnavnene på lista er Lene Camilla Westgaard-Halle fra Larvik og Jon Olav Knotten fra Re. Den endelige lista blir vedtatt på Vestfold Høyres nominasjonsmøte den 8. november.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Mange lærlinge ri Vestfold øver til yrkes-NM. Vi blir med på trening. Tønsberg arrangerer vannøvelse. Stressmestring og mindfulness inntar bibliotek. Leder for PST i Vestfold oppfordrer folk til å tips dem hvis noen begynner å få en atferd som kan tyde på radikalisering.
Kontakt oss på tlf 02345
Mange gleder seg til at Kongen kommer til Svelvik og Hof i dag. Vi har spurt folk hva de vet om Kongen. Talsmann for ei gruppe som jobber for at et område i Tønsberg i Stokke i fremtiden tilhører samme kommune, kommer i studio. En forsvunnet katt ble avlivet av en veterinær.