Inga Marte Thorkildsen - Inga Marte Thorkildsen (SV) avviser at hun prøvde å påvirke sakens utfall da hun kontaktet politiet.NRK

Inga Marte Thorkildsen (SV) avviser at hun prøvde å påvirke sakens utfall da hun kontaktet politiet.

Foto: NRK

Ikke en sak for kontrollkomiteen

Inga Marte Thorkildsens kontakt med politiet om en incestsak er ikke noe som hører inn under Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite. Dette opplyser komiteleder Anders Anundsen (Frp).

Dagbladet skrev søndag at Thorkildsen (SV) i august i fjor tok kontakt med en politietterforsker om en henlagt incestsak.

Dette skjedde mens hun var stortingsrepresentant. Hun ba ifølge avisen om at politiet måtte avhøre barnet en gang til, denne gang på Barnehuset i Oslo.

Anders Anundsen - Anders Anundsen (Frp) sier dette er ingen sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen. - Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Anders Anundsen (Frp) sier dette er ingen sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Dette er ingen sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen. Det er heller ingen annen instans på Stortinget eller i forvaltningen som kan gripe inn, dersom noen mener at en representant har gått over streken. Det er folket i valg som til sjuende og sist bestemmer, sier Anundsen til NTB.

– Ikke uproblematisk

Inga Marte Thorkildsen mener hun ikke prøvde å påvirke incestsakens utfall da hun tok kontakt med sakens politietterforsker.

– Jeg ringte direkte til en politietterforsker i en sak fordi jeg var sterkt bekymret for barnets rettssikkerhet, men det som ikke er riktig er at jeg fortalte vedkommende hvordan han skulle gjøre jobben sin, sa hun til NRK.no søndag.

Saken er en komplisert barnefordelingssak og handlet om påstander om at en far skulle ha begått seksuelle overgrep mot sitt mindreårige barn. Thorkildsen sier gjorde var noe hun visste var litt på kanten av hva hun burde.

– Det er jo ikke uproblematisk og det er et kjempedilemma. Men det ble et samvittighetsspørsmål for meg, fordi jeg satt med informasjon som var så alvorlig at jeg ikke kunne levd med meg selv hvis ikke jeg hadde prøvd å få barnet til barnehuset, sa Thorkildsen.

(NTB/NRK)

Siste nytt

  • Mistenkelig dødsfall i Tønsberg

    En eldre kvinne er funnet død i sin egen leilighet på Barkåker i Tønsberg. Ifølge politiet er dødsårsaken ukjent, men de anser dødsfallet som mistenkelig og skal undersøke saken nærmere.

  • Årets gasellebedrift

    Bedriften Octagon i Tønsberg er kåret til Årets gasellebedrift i Vestfold. Bedriften driver med kvalitetssikring av skip. Det er avisa Dagens Næringsliv som kårer gasellebedrifter i hvert fylke.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Jenter i Etiopia og Malawi skal få økt selvstendighet og større innflytelse over sitt eget liv takket være årets Operasjon dagsverk. I år feirer folkehøgskolene i Norge150-årsdag. Skiringssal folkehøgskole i Sandefjord markerer jubileet med en demokratikonferanse. Gunn Birgirsdotter har skrevet boka "Pingla", en naturbok for barn. Når kommer vinteren? Vi spør en klimaforsker om hvordan været ser ut fremover.
Synth-popens tid er ikke forbi. Nå er Tønsbergduoen Argh klare med sitt første hele album. Skjærer du ut gresskar for å pynte til Halloween, og står igjen med en haug gresskarkjøtt og kjerner som du bare slenger i søpla? Gresskaroppskrifter kommer din vei i dag. Du får også høre den fantastiske historien om hun som bare ville hjelpe en svane, og som endte opp med å bli jaget jordelangs. Og vinneren av gårsdagens poesislam i Horten kommer til oss i dag...