Inga Marte Thorkildsen - Inga Marte Thorkildsen (SV) avviser at hun prøvde å påvirke sakens utfall da hun kontaktet politiet.NRK

Inga Marte Thorkildsen (SV) avviser at hun prøvde å påvirke sakens utfall da hun kontaktet politiet.

Foto: NRK

Ikke en sak for kontrollkomiteen

Inga Marte Thorkildsens kontakt med politiet om en incestsak er ikke noe som hører inn under Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite. Dette opplyser komiteleder Anders Anundsen (Frp).

Dagbladet skrev søndag at Thorkildsen (SV) i august i fjor tok kontakt med en politietterforsker om en henlagt incestsak.

Dette skjedde mens hun var stortingsrepresentant. Hun ba ifølge avisen om at politiet måtte avhøre barnet en gang til, denne gang på Barnehuset i Oslo.

Anders Anundsen - Anders Anundsen (Frp) sier dette er ingen sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen. - Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Anders Anundsen (Frp) sier dette er ingen sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Dette er ingen sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen. Det er heller ingen annen instans på Stortinget eller i forvaltningen som kan gripe inn, dersom noen mener at en representant har gått over streken. Det er folket i valg som til sjuende og sist bestemmer, sier Anundsen til NTB.

– Ikke uproblematisk

Inga Marte Thorkildsen mener hun ikke prøvde å påvirke incestsakens utfall da hun tok kontakt med sakens politietterforsker.

– Jeg ringte direkte til en politietterforsker i en sak fordi jeg var sterkt bekymret for barnets rettssikkerhet, men det som ikke er riktig er at jeg fortalte vedkommende hvordan han skulle gjøre jobben sin, sa hun til NRK.no søndag.

Saken er en komplisert barnefordelingssak og handlet om påstander om at en far skulle ha begått seksuelle overgrep mot sitt mindreårige barn. Thorkildsen sier gjorde var noe hun visste var litt på kanten av hva hun burde.

– Det er jo ikke uproblematisk og det er et kjempedilemma. Men det ble et samvittighetsspørsmål for meg, fordi jeg satt med informasjon som var så alvorlig at jeg ikke kunne levd med meg selv hvis ikke jeg hadde prøvd å få barnet til barnehuset, sa Thorkildsen.

(NTB/NRK)

Siste nytt

  • Herpesvirus funnet i østers

    Viruset er sannsynligvis årsaken til at store mengder med stillehavsøsters har dødd på strekningen fra Strømstad til Tønsberg de siste månedene. Dette viruset er ikke funnet i Norge tidligere, melder Havforskningsinstituttet. Viruset er ikke smittsomt for mennesker.

  • Fire vil bli ny politimester

    Søkerlisten ble offentliggjort i dag og viser at fire personer har søkt på stillingen som politimester i Vestfold. Blant dem er tre menn og en kvinne. Kvinnen som har søkt er den tidligere politimesteren i Søndre Buskerud, Christine Fossen.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Mange lærlinge ri Vestfold øver til yrkes-NM. Vi blir med på trening. Tønsberg arrangerer vannøvelse. Stressmestring og mindfulness inntar bibliotek. Leder for PST i Vestfold oppfordrer folk til å tips dem hvis noen begynner å få en atferd som kan tyde på radikalisering.
Kontakt oss på tlf 02345
Mange gleder seg til at Kongen kommer til Svelvik og Hof i dag. Vi har spurt folk hva de vet om Kongen. Talsmann for ei gruppe som jobber for at et område i Tønsberg i Stokke i fremtiden tilhører samme kommune, kommer i studio. En forsvunnet katt ble avlivet av en veterinær.