Inga Marte Thorkildsen - Inga Marte Thorkildsen (SV) avviser at hun prøvde å påvirke sakens utfall da hun kontaktet politiet.NRK

Inga Marte Thorkildsen (SV) avviser at hun prøvde å påvirke sakens utfall da hun kontaktet politiet.

Foto: NRK

Ikke en sak for kontrollkomiteen

Inga Marte Thorkildsens kontakt med politiet om en incestsak er ikke noe som hører inn under Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite. Dette opplyser komiteleder Anders Anundsen (Frp).

Dagbladet skrev søndag at Thorkildsen (SV) i august i fjor tok kontakt med en politietterforsker om en henlagt incestsak.

Dette skjedde mens hun var stortingsrepresentant. Hun ba ifølge avisen om at politiet måtte avhøre barnet en gang til, denne gang på Barnehuset i Oslo.

Anders Anundsen - Anders Anundsen (Frp) sier dette er ingen sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen. - Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Anders Anundsen (Frp) sier dette er ingen sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Dette er ingen sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen. Det er heller ingen annen instans på Stortinget eller i forvaltningen som kan gripe inn, dersom noen mener at en representant har gått over streken. Det er folket i valg som til sjuende og sist bestemmer, sier Anundsen til NTB.

– Ikke uproblematisk

Inga Marte Thorkildsen mener hun ikke prøvde å påvirke incestsakens utfall da hun tok kontakt med sakens politietterforsker.

– Jeg ringte direkte til en politietterforsker i en sak fordi jeg var sterkt bekymret for barnets rettssikkerhet, men det som ikke er riktig er at jeg fortalte vedkommende hvordan han skulle gjøre jobben sin, sa hun til NRK.no søndag.

Saken er en komplisert barnefordelingssak og handlet om påstander om at en far skulle ha begått seksuelle overgrep mot sitt mindreårige barn. Thorkildsen sier gjorde var noe hun visste var litt på kanten av hva hun burde.

– Det er jo ikke uproblematisk og det er et kjempedilemma. Men det ble et samvittighetsspørsmål for meg, fordi jeg satt med informasjon som var så alvorlig at jeg ikke kunne levd med meg selv hvis ikke jeg hadde prøvd å få barnet til barnehuset, sa Thorkildsen.

(NTB/NRK)

Siste nytt

  • Ringte familiemedlem

    Norsk-somaliske Hassan Dhuhulow fra Larvik skal ha ringt et nært familiemedlem og tatt farvel under terrorangrepet mot Westgate-kjøpesenteret i Kenyas hovedstad Nairobi i fjor. Det skriver VG. Ifølge avisens opplysninger skal familiemedlemmet ha vært i Egypt da han ble oppringt. PST vil ikke kommentere saken, men opplyser at etterforskningen mot 23-åringen snart avsluttes.

  • Mistet armen i vedklyver

    Ambulanse og politi rykket i ettermiddag ut til Holmestrand i forbindelse med uhell ved bruk av vedklyver. Ifølge politiet har en mann i 70-årene fått kuttet av underarmen. Han er fraktet til Oslo universitetssykehus.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Starter dagen med sjakk, høy musikk og kunst. Østre Bolæren har en viktig plass i nasjonalparken, mener nasjonalparkforvalter. Stor dysleksikonferanse i Sandefjord. Vi oppsummerer tv-aksjonen i Vestfold.
Riktig god ettermiddag. Til Vestfoldsendinga i dag kommer Egil Olsen. Han spiller konsert på Nøtterøy i kveld. Vi skal også få høre mer om Kirkemusikkfestivalen i Sandefjord. Tips oss gjerne om trafikken. Ring oss på tlf. 02345.
Ville du sagt firrogfemti eller førtifem? Sande kommune har i løpet av høsten fått inn over 50 000 kroner i frivillig friluftsavgift. I helga starter Larvik håndballklubb jakten på pokalen i mesterligaen. Det arrangeres hittegodsauksjon i Larvik i helga.