Frida Skoglund - 19 år gamle Frida Skoglund fikk så mange personstemmer og slengere fra velgerne i Stokke, at hun kom rett inn i kommunestyret. Hun håper at velgerne stemte på grunn av politikken, og ikke av sympati. - Foto: John-André Samuelsen / NRK

19 år gamle Frida Skoglund fikk så mange personstemmer og slengere fra velgerne i Stokke, at hun kom rett inn i kommunestyret. Hun håper at velgerne stemte på grunn av politikken, og ikke av sympati.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

– Håper de stemte på grunn av politikken

19 år gamle Frida Skoglund fra Stokke i Vestfold overlevde Utøya-tragedien. Mandag ble hun valgt inn i kommunestyret.

Frida Skoglund ble skutt i beinet på Utøya, og var en av dem som reddet livet ved å legge på svøm.

Hun har bare orket å føre valgkamp i 14 dager, men mandag sa velgerne i Stokke sitt. 19 år gamle Frida Skoglund fikk så mange personstemmer og slengere, at hun rykket opp fra 14. plass på listen og rett inn i kommunestyret.

– Håper det var politikken

Hun håper at velgerne har stemt på grunn av politikken, og ikke av sympati.

– De må jo stemme det de føler er riktig, og ikke tenke på det som har skjedd, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Frida Skoglund - Frida Skoglund har aldri vært i kommunestyresalen i Stokke før nå. De neste fire årene er dette stedet hun vil kjempe for de unges sak. - Foto: John-André Samuelsen / NRK

Frida Skoglund har aldri vært i kommunestyresalen i Stokke før nå. De neste fire årene er dette stedet hun vil kjempe for de unges sak.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Vil kjempe for de unge

Hun er den yngste representanten i kommunestyret, og kommer til å kjempe de unges sak.

– Jeg har flere venner som har havnet på NAV, og det er ikke så kult. Du får ikke så bra lønn, og noen utdannelse får du heller ikke, sier Frida.

Hun vil blant annet satse på bedre oppfølging av lærlingeplasser.

– Det, og oppfølging av barn og unge på barneskole og utover på ungdomsskolen og videregående. Det er så mange drop-outs at tiltak må til til, og de tiltakene vi har nå er ikke gode nok.

– Utøya skal ikke være et hinder

– Det som skjedde på Utøya vil prege deg personlig resten av livet, men vil det prege måten du fører politikk på?

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke tenkt så veldig mye utover det nå, etter det som har skjedd. Det skal ikke være et hinder for meg, så jeg håper at det blir så normalt som mulig.

Siste nytt

  • Svart røyk kom fra bål

    Brannvesenet rykket ut til i Sandefjord etter melding om svart røyk nord øst for Torp i ettermiddag. Da brannvesenet kom fram viste det seg at det var et bål med kvister og at situasjonen var under kontroll.

  • Hognses foreslått til toppkandidat

    Nominasjonskomiteen i Vestfold Høyre har innstilt Rune Hogsnes fra Tønsberg på førsteplass til fylkestinget. De andre toppnavnene på lista er Lene Camilla Westgaard-Halle fra Larvik og Jon Olav Knotten fra Re. Den endelige lista blir vedtatt på Vestfold Høyres nominasjonsmøte den 8. november.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Mange lærlinge ri Vestfold øver til yrkes-NM. Vi blir med på trening. Tønsberg arrangerer vannøvelse. Stressmestring og mindfulness inntar bibliotek. Leder for PST i Vestfold oppfordrer folk til å tips dem hvis noen begynner å få en atferd som kan tyde på radikalisering.
Kontakt oss på tlf 02345
Mange gleder seg til at Kongen kommer til Svelvik og Hof i dag. Vi har spurt folk hva de vet om Kongen. Talsmann for ei gruppe som jobber for at et område i Tønsberg i Stokke i fremtiden tilhører samme kommune, kommer i studio. En forsvunnet katt ble avlivet av en veterinær.