Frida Skoglund - 19 år gamle Frida Skoglund fikk så mange personstemmer og slengere fra velgerne i Stokke, at hun kom rett inn i kommunestyret. Hun håper at velgerne stemte på grunn av politikken, og ikke av sympati. - Foto: John-André Samuelsen / NRK

19 år gamle Frida Skoglund fikk så mange personstemmer og slengere fra velgerne i Stokke, at hun kom rett inn i kommunestyret. Hun håper at velgerne stemte på grunn av politikken, og ikke av sympati.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

– Håper de stemte på grunn av politikken

19 år gamle Frida Skoglund fra Stokke i Vestfold overlevde Utøya-tragedien. Mandag ble hun valgt inn i kommunestyret.

Frida Skoglund ble skutt i beinet på Utøya, og var en av dem som reddet livet ved å legge på svøm.

Hun har bare orket å føre valgkamp i 14 dager, men mandag sa velgerne i Stokke sitt. 19 år gamle Frida Skoglund fikk så mange personstemmer og slengere, at hun rykket opp fra 14. plass på listen og rett inn i kommunestyret.

– Håper det var politikken

Hun håper at velgerne har stemt på grunn av politikken, og ikke av sympati.

– De må jo stemme det de føler er riktig, og ikke tenke på det som har skjedd, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Frida Skoglund - Frida Skoglund har aldri vært i kommunestyresalen i Stokke før nå. De neste fire årene er dette stedet hun vil kjempe for de unges sak. - Foto: John-André Samuelsen / NRK

Frida Skoglund har aldri vært i kommunestyresalen i Stokke før nå. De neste fire årene er dette stedet hun vil kjempe for de unges sak.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Vil kjempe for de unge

Hun er den yngste representanten i kommunestyret, og kommer til å kjempe de unges sak.

– Jeg har flere venner som har havnet på NAV, og det er ikke så kult. Du får ikke så bra lønn, og noen utdannelse får du heller ikke, sier Frida.

Hun vil blant annet satse på bedre oppfølging av lærlingeplasser.

– Det, og oppfølging av barn og unge på barneskole og utover på ungdomsskolen og videregående. Det er så mange drop-outs at tiltak må til til, og de tiltakene vi har nå er ikke gode nok.

– Utøya skal ikke være et hinder

– Det som skjedde på Utøya vil prege deg personlig resten av livet, men vil det prege måten du fører politikk på?

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke tenkt så veldig mye utover det nå, etter det som har skjedd. Det skal ikke være et hinder for meg, så jeg håper at det blir så normalt som mulig.

Siste nytt

 • Forfalsket bankkort

  To personer er dømt for å ha forfalsket bank- og kredittkort og kjøpt datamaskiner og andre elektriske artikler. De tok også ut et stort beløp i kontanter og oppretta kjøpskonto i andres navn. En mann på 26 år er i Sandefjord tingrett dømt til halvannet år i fengsel. Hans partner, en kvinne på 28 år, er dømt til 176 timer med samfunnsstraff. De to må også ut med over 100 000 kroner i erstatning.

 • Telefonproblemer hos Fylkesmannen

  Fylkesmannens telefonsystem og sentralbord er ute av drift på grunn av en feil hos leverandøren. Det arbeides med å rette feilen, men det er usikkert hvor lang tid det vil ta. Feilen gjør at både inn- og utgående samtaler ikke kommer fram.

 • Legger lenser på Hvasser - Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen /
  Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

  Oljevernøvelse fortsetter

  Øvelsen «Ytre Oslofjord 2014» fortsetter i dag. Interkommunalt utvalg mot akutt forurensning i Vestfold legger nå ut lenser på fjorden i Sandøsund på Hvasser. 200 personer og et 20-talls fartøy fra både Norge, Sverige og Danmark er med på øvelsen.