Hopp til innhold

Fire sunnere alternativer til påskeegget

Påskesnop kan være sunnere enn det du tradisjonelt kjøper i butikken, samtidig som det fortsatt smaker godt. Her får du fire oppskrifter.

Blogger Desiree Andersen viser fram sunnere alternativ til tradisjonelt påskegodt

SUKKERFRI MARSIPAN: Sjokoladekuler, hjemmelaget Kvikk-Lunsj og sukkerfri marsipan er Desiree Andersens sunnere varianter av tradisjonelt påskegodt.

Foto: Henrik Bøe / NRK

På oppdrag fra NRK har personlig trener og blogger Desiree Andersen fra Horten forberedt noen sunnere varianter av tradisjonelt påskeegginnhold.

– Jeg har laget varianter av noen påskeklassikere: Sukkerfri marsipan, hjemmelaget Kvikk-Lunsj og sjokoladekuler, sier Andersen.

Hun tror det kan være lurt å kombinere sunnere godteri med vanlig godteri i påsken.

– Jeg sier ja takk til begge deler. Det er både vanlig smågodt og sunnere godteri på bordet hjemme hos oss i påsken.

Personlig trener og blogger Desiree Andersen viser fram sunnere påskegodt

SUNNERE: Desiree Andersen har ideer til sunnere påskegodt.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Sjokoladekuler

– Hvis man ikke tåler nøtter kan man bruke havregryn i stedet. Da blir det også litt mindre fett, sier Andersen.

Ingredienser:

  • 10 dadler uten sten
  • 2,5 dl mandler
  • 3 gode spiseskjeer kakao
  • 2 spiseskjeer vann

Bland og mos alle ingrediensene til en seig masse i en blender eller med en stavmikser. Rull ut til små kuler. Etter en time i kjøleskapet er de klare.

Sukkerfri og fettfattig marsipan

– Dette er veldig enkelt å lage. Den er sunnere enn vanlig marsipan fordi den er laget av fettredusert mandelmel, sukkerfri melis og eggehviter, sier Andersen.

Ingredienser:

  • 2 eggehviter
  • 5 toppede spiseskjeer mandelmel
  • 4 toppede spiseskjeer sukrinmelis
  • Mørk sjokolade

Bland ingrediensene i en bolle. Rull ut til åtte marsipankuler. Sett i kjøleskap eller fryser mens du smelter mørk sjokolade. Ta kulene ut og dypp halve kulen i mørk sjokolade. Sett til kjøling igjen.

Hjemmelaget Kvikk-Lunsj

– Denne er morsom å lage sammen med barna. Det er en sukkerfri vaffel som er stekt godt og vendt i sjokolade. Så er den kuttet i biter etterpå for å ligne en Kvikk-Lunsj, sier Andersen.

Ingredienser:

  • 1 banan
  • 2 egg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl væske (for eksempel melk)
  • Sukkerfri sjokolade

Bland banan, egg, havregryn og væske og mos det til en vaffelrøre med en stavmikser. Stek vaflene på vanlig måte. Smelt sjokoladen. Dypp vaflene i sjokolade og kjøl ned. Kutt det så opp i biter tilsvarende Kvikk-Lunsj.

Sjokoladebark

– Ofte får man litt smeltet sjokolade igjen, og da er det jo fint å kunne bruke den til noe, sier Andersen.

Ingredienser:

  • Den smeltede sjokoladen du eventuelt har til overs

Bre sjokoladen utover et bakepapir og tilsett det du vil.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark