Endelig opprykk

Sandefjord er klar for toppserien i fotball for første gang på 40 år. Etter å ha vunnet opprykksthrilleren mot Moss.

Sandefjord sikret opprykket med 4-3 seier over Moss i en meget spennende og sjanserik kamp på Melløs søndag.

Søndag kveld var det fest i Sandefjord sentrum. Foto: Olav Døvik.

Søndag kveld var det fest i Sandefjord sentrum. Foto: Olav Døvik.

Opprykksdrama

Det var en jevn kamp, og etter førsteomgang stod det 2-2.

Utover i andre omgang ble det imidlertid klart hvilket lag som aller helst ville sikre opprykket. Da kampen var slutt eksploderte Melløs i blått og hvitt.

- Helt rått

Dermed følger Sandefjord med Stabæk opp i Tippeligaen. Det er første gang siden 1965 at Sandefjord er klar for spill i den øverste ligaen.

- Det er helt fantastisk. Det er helt rått, jublet sandefjordtrener Tor Thodesen.

Spillerne ble hyllet i Sandefjord. Foto: Olav Døvik.

Spillerne ble hyllet i Sandefjord. Foto: Olav Døvik.

Actionfylt kamp

9107 tilskuere på Melløs ble vitne til en utrolig sesongavslutning fylt med mål og action.

Sandefjord startet kampen med høyt press, og det ga rom for hjemmelaget på kontringer. Moss kom klart best ut av 1. omgangen.

Christian Michelsen sendte Moss i føringen, og like etterpå vartet hjemmelaget opp med tre digre sjanser: En i stanga, en redning på strek og en ball som strøk tverrliggeren. I stedet fikk laget en real kalddusj da Andreas Tegström utlignet til 1-1.

Like etter slo Moss tilbake og tok ledelsen igjen ved Jonas Krogstad, og Moss fortsatte stormangrepene. På overtid i 1. omgang kom en ny kalddusj da Tegström var frampå igjen og satte inn 2-2.

Løpet kjørt

Sandefjord ville greie oppgaven med uavgjort og fikk styre 2. omgang som de selv ville. Laget la seg bakpå og feide unna det som kom, og etter 60 minutter fikk laget en gavepakke i form av et straffespark som Andreas Augustsson utnyttet.

Da måtte Moss score to ganger, og løpet var nærmest kjørt.

Tegström sørget for 4-2 og spikeren i kista, og det nyttet lite at Vidar Martinsen reduserte for Moss to minutter før full tid. Best hos Sandefjord var tremålsscorer Tegström, mens kaptein Michelsen var Moss' bestemann.

Siste nytt

  • Barkåker-kvinne obuseres

    Kvinnen som ble funnet død i sin bolig på Barkåker i går, ettermiddag sendes til obduksjon i dag

    Sønnen, som er siktet for ikke å ha hjulpet en person i hjelpeløs tilstand, skal også formelt avhøres i dag.

    Det opplyser Vestfold politidistrikt.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Jenter i Etiopia og Malawi skal få økt selvstendighet og større innflytelse over sitt eget liv takket være årets Operasjon dagsverk. I år feirer folkehøgskolene i Norge150-årsdag. Skiringssal folkehøgskole i Sandefjord markerer jubileet med en demokratikonferanse. Gunn Birgirsdotter har skrevet boka "Pingla", en naturbok for barn. Når kommer vinteren? Vi spør en klimaforsker om hvordan været ser ut fremover.
Synth-popens tid er ikke forbi. Nå er Tønsbergduoen Argh klare med sitt første hele album. Skjærer du ut gresskar for å pynte til Halloween, og står igjen med en haug gresskarkjøtt og kjerner som du bare slenger i søpla? Gresskaroppskrifter kommer din vei i dag. Du får også høre den fantastiske historien om hun som bare ville hjelpe en svane, og som endte opp med å bli jaget jordelangs. Og vinneren av gårsdagens poesislam i Horten kommer til oss i dag...