Endelig opprykk

Sandefjord er klar for toppserien i fotball for første gang på 40 år. Etter å ha vunnet opprykksthrilleren mot Moss.

Sandefjord sikret opprykket med 4-3 seier over Moss i en meget spennende og sjanserik kamp på Melløs søndag.

Søndag kveld var det fest i Sandefjord sentrum. Foto: Olav Døvik.

Søndag kveld var det fest i Sandefjord sentrum. Foto: Olav Døvik.

Opprykksdrama

Det var en jevn kamp, og etter førsteomgang stod det 2-2.

Utover i andre omgang ble det imidlertid klart hvilket lag som aller helst ville sikre opprykket. Da kampen var slutt eksploderte Melløs i blått og hvitt.

- Helt rått

Dermed følger Sandefjord med Stabæk opp i Tippeligaen. Det er første gang siden 1965 at Sandefjord er klar for spill i den øverste ligaen.

- Det er helt fantastisk. Det er helt rått, jublet sandefjordtrener Tor Thodesen.

Spillerne ble hyllet i Sandefjord. Foto: Olav Døvik.

Spillerne ble hyllet i Sandefjord. Foto: Olav Døvik.

Actionfylt kamp

9107 tilskuere på Melløs ble vitne til en utrolig sesongavslutning fylt med mål og action.

Sandefjord startet kampen med høyt press, og det ga rom for hjemmelaget på kontringer. Moss kom klart best ut av 1. omgangen.

Christian Michelsen sendte Moss i føringen, og like etterpå vartet hjemmelaget opp med tre digre sjanser: En i stanga, en redning på strek og en ball som strøk tverrliggeren. I stedet fikk laget en real kalddusj da Andreas Tegström utlignet til 1-1.

Like etter slo Moss tilbake og tok ledelsen igjen ved Jonas Krogstad, og Moss fortsatte stormangrepene. På overtid i 1. omgang kom en ny kalddusj da Tegström var frampå igjen og satte inn 2-2.

Løpet kjørt

Sandefjord ville greie oppgaven med uavgjort og fikk styre 2. omgang som de selv ville. Laget la seg bakpå og feide unna det som kom, og etter 60 minutter fikk laget en gavepakke i form av et straffespark som Andreas Augustsson utnyttet.

Da måtte Moss score to ganger, og løpet var nærmest kjørt.

Tegström sørget for 4-2 og spikeren i kista, og det nyttet lite at Vidar Martinsen reduserte for Moss to minutter før full tid. Best hos Sandefjord var tremålsscorer Tegström, mens kaptein Michelsen var Moss' bestemann.

Siste nytt

  • Svart røyk kom fra bål

    Brannvesenet rykket ut til i Sandefjord etter melding om svart røyk nord øst for Torp i ettermiddag. Da brannvesenet kom fram viste det seg at det var et bål med kvister og at situasjonen var under kontroll.

  • Hognses foreslått til toppkandidat

    Nominasjonskomiteen i Vestfold Høyre har innstilt Rune Hogsnes fra Tønsberg på førsteplass til fylkestinget. De andre toppnavnene på lista er Lene Camilla Westgaard-Halle fra Larvik og Jon Olav Knotten fra Re. Den endelige lista blir vedtatt på Vestfold Høyres nominasjonsmøte den 8. november.

  • Må begraves i bomull

    Mange er ikke klar over at alle som begraves må ha bomullstøy på seg. I følge gravferdsforskriftene kan heller ikke naturmaterialer som ull, brukes. Årsaken er at nedbrytingstiden skal være inntil 20 år slik at graver kan gjenbrukes. - Vi kan bruke skjønn i helt spesielle tilfeller, presiserer Heidi Klemmetsby som driver Vestfolds største begravelsesbyrå.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Mange lærlinge ri Vestfold øver til yrkes-NM. Vi blir med på trening. Tønsberg arrangerer vannøvelse. Stressmestring og mindfulness inntar bibliotek. Leder for PST i Vestfold oppfordrer folk til å tips dem hvis noen begynner å få en atferd som kan tyde på radikalisering.
Kontakt oss på tlf 02345
Mange gleder seg til at Kongen kommer til Svelvik og Hof i dag. Vi har spurt folk hva de vet om Kongen. Talsmann for ei gruppe som jobber for at et område i Tønsberg i Stokke i fremtiden tilhører samme kommune, kommer i studio. En forsvunnet katt ble avlivet av en veterinær.