Endelig opprykk

Sandefjord er klar for toppserien i fotball for første gang på 40 år. Etter å ha vunnet opprykksthrilleren mot Moss.

Sandefjord sikret opprykket med 4-3 seier over Moss i en meget spennende og sjanserik kamp på Melløs søndag.

Søndag kveld var det fest i Sandefjord sentrum. Foto: Olav Døvik.

Søndag kveld var det fest i Sandefjord sentrum. Foto: Olav Døvik.

Opprykksdrama

Det var en jevn kamp, og etter førsteomgang stod det 2-2.

Utover i andre omgang ble det imidlertid klart hvilket lag som aller helst ville sikre opprykket. Da kampen var slutt eksploderte Melløs i blått og hvitt.

- Helt rått

Dermed følger Sandefjord med Stabæk opp i Tippeligaen. Det er første gang siden 1965 at Sandefjord er klar for spill i den øverste ligaen.

- Det er helt fantastisk. Det er helt rått, jublet sandefjordtrener Tor Thodesen.

Spillerne ble hyllet i Sandefjord. Foto: Olav Døvik.

Spillerne ble hyllet i Sandefjord. Foto: Olav Døvik.

Actionfylt kamp

9107 tilskuere på Melløs ble vitne til en utrolig sesongavslutning fylt med mål og action.

Sandefjord startet kampen med høyt press, og det ga rom for hjemmelaget på kontringer. Moss kom klart best ut av 1. omgangen.

Christian Michelsen sendte Moss i føringen, og like etterpå vartet hjemmelaget opp med tre digre sjanser: En i stanga, en redning på strek og en ball som strøk tverrliggeren. I stedet fikk laget en real kalddusj da Andreas Tegström utlignet til 1-1.

Like etter slo Moss tilbake og tok ledelsen igjen ved Jonas Krogstad, og Moss fortsatte stormangrepene. På overtid i 1. omgang kom en ny kalddusj da Tegström var frampå igjen og satte inn 2-2.

Løpet kjørt

Sandefjord ville greie oppgaven med uavgjort og fikk styre 2. omgang som de selv ville. Laget la seg bakpå og feide unna det som kom, og etter 60 minutter fikk laget en gavepakke i form av et straffespark som Andreas Augustsson utnyttet.

Da måtte Moss score to ganger, og løpet var nærmest kjørt.

Tegström sørget for 4-2 og spikeren i kista, og det nyttet lite at Vidar Martinsen reduserte for Moss to minutter før full tid. Best hos Sandefjord var tremålsscorer Tegström, mens kaptein Michelsen var Moss' bestemann.

Siste nytt

 • Lars Bohinen - Foto: Leif Tore Markmann /
  Foto: Leif Tore Markmann

  Høyeste trenerutdanning

  Sandefjord-trener Lars Bohinen er én av 13 nordmenn som i år tilbys det europeiske fotballforbundet UEFAs høyeste trenerutdanning. Det ble klart da Norges Fotballforbund i dag offentliggjorde hvilke trenere som får delta på det 18 måneder lange UEFA Pro-lisenskurset. Første samling for trenerne er på Ullevaal stadion 11.–14. oktober.

 • Dømt for det samme ni ganger

  En mann i 50-årene fra Nøtterøy er for niende gang dømt for å kjøre i ruset tilstand på moped. Han er også dømt for lagring, omsetning og bruk av amfetamin og metamfetamin. Dommen er på to år og seks måneders fengsel, hvorav åtte måneder gjøres betinget med en prøvetid på to år.

 • Innbrudd i lastebil

  En lastebilsjåfør kontaktet politiet i dag og opplyste at noen hadde brutt seg inn i lastebilen. Innbruddet skal ha skjedd mens den stod parkert ved Ramsund langs E18. Mobiltelefoner skal være stjålet.