I dag reiser en liten delegasjon fra Vestfold til Berlin og Europas største mat og reiselivsmesse Grûne Woche.
Fra Vestfold er blant andre Brødrene Berggren, Visit Horten, Vestfoldmuseene og Bjerkø Gård representert.
Krevende dager
Tidlig torsdag morgen står kokk Harald Nesse klar med kofferten på Skoppum stasjon. Om kort tid kommer toget som skal ta han med inn til Gardermoen hvor han skal fly til Berlin.
– Jeg kjenner at sommerfuglene er på plass i magen, smiler han. Harald forteller at han er spent på hvordan dagene blir.
Han har deltatt på flere matmesser tidligere, men aldri forsøkt å selge Vestfold på samme måte som han skal gjøre nå.
– Lokalmat er veldig i vinden for tiden, heldigvis har vi så mange gode smaker og flott natur, det skal bli enkelt å snakke varmt om Norge, mener han.
Knivskarp bagasje
I reiseveska har Harald pakket med seg både nystrøkne kokkejakker, dress til bankett- og ambassadebesøk og nyslipte kniver.
– Heldigvis pakkes knivene i innsjekket bagasje, så da pleier det å gå greit, sier Harald.
Matvarene som Harald skal friste de tyske smaksløkene med skal heldigvis sendes separat.
– Det er kanskje like greit, for det er nemlig fiskekaker og røkt torsk fra Brødrene Berggren, ler han.