Hopp til innhold

Deltar på verdens største matmesse

Med fiskekaker og kniver i bagasjen skal reiseaktører og kokker forsøke å lokke tyskere til Vestfold.

Grüne Woche

Grüne Woche er verdens største matmesse med flere hundre tusen besøkende hvert år.

Foto: LofotenMat

I dag reiser en liten delegasjon fra Vestfold til Berlin og Europas største mat og reiselivsmesse Grûne Woche.

Fra Vestfold er blant andre Brødrene Berggren, Visit Horten, Vestfoldmuseene og Bjerkø Gård representert.

Krevende dager

Tidlig torsdag morgen står kokk Harald Nesse klar med kofferten på Skoppum stasjon. Om kort tid kommer toget som skal ta han med inn til Gardermoen hvor han skal fly til Berlin.

Kokk Harald Nesse

Med nyslipte kniver og kokkejakker i bagasjen er kokk Harald Nesse klar for matmessen.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

– Jeg kjenner at sommerfuglene er på plass i magen, smiler han. Harald forteller at han er spent på hvordan dagene blir.

Han har deltatt på flere matmesser tidligere, men aldri forsøkt å selge Vestfold på samme måte som han skal gjøre nå.

– Lokalmat er veldig i vinden for tiden, heldigvis har vi så mange gode smaker og flott natur, det skal bli enkelt å snakke varmt om Norge, mener han.

Knivskarp bagasje

I reiseveska har Harald pakket med seg både nystrøkne kokkejakker, dress til bankett- og ambassadebesøk og nyslipte kniver.

– Heldigvis pakkes knivene i innsjekket bagasje, så da pleier det å gå greit, sier Harald.

Matvarene som Harald skal friste de tyske smaksløkene med skal heldigvis sendes separat.

– Det er kanskje like greit, for det er nemlig fiskekaker og røkt torsk fra Brødrene Berggren, ler han.