Christoffer Gjerstad Kihle - Christoffer Gjerstad Kihle ble funnet død i sengen sin hjemme i Kodal. Han ble bare åtte år. - Foto: Privat /

Christoffer Gjerstad Kihle ble funnet død i sengen sin hjemme i Kodal. Han ble bare åtte år.

Foto: Privat

Christoffers mor dømt til fengsel

Moren til Christoffer Gjerstad Kihle er i Tønsberg tingrett dømt til fengsel i to år og seks måneder for medvirkning til vold.

I dommen fra Tønsberg tingrett som ble forkynt for moren tirsdag dømmes hun til fengsel i to år og seks måneder, hvorav 120 dager gjøres ubetinget og resten gjøres betinget med en prøvetid på to år.

– Jeg registrerer at tingretten i alt vesentlig er enig med påtalemyndigheten i bevisvurderingene. Når det gjelder straffeutmåling så registrerer jeg at tingretten har et annet syn knyttet til de allmennpreventive hensyn og har gitt en noe strengere straff en jeg påstod, sier aktor politiinspektør Kjetil Baustad Egelie til NRK.no

Han tar for øvrig dommen til etterretning og har ingen ytterligere kommentar.

Vurderer å anke

Morens forsvarer Thomas Randby sier til NRK.no at han ikke ønsker å kommentere innholdet i dommen mot sin klient. Randby sier han nå skal gå gjennom dommen sammen med sin klient og diskutere om den skal ankes.

Det er sju år siden åtte år gamle Christoffer Gjerstad Kihle ble funnet død i sengen sin i Kodal i Vestfold, og tre år siden Christoffers stefar ble dømt til åtte års fengsel for å ha mishandlet ham til døde.

I tingretten i Tønsberg før påske nektet hun for at hun hadde noe med volden å gjøre. Moren er tiltalt for medvirkning til vold og legemsbeskadigelse med døden til følge. Den 37 år gamle moren nektet straffskyld da rettssaken mot henne startet i midten av mars.

Hun er også sammen med stefaren dømt til å å betale 250. 000 kroner i erstatning til Christoffers biologiske far. De to må også betale 75.000 kroner i oppreisningserstatning til den biologiske faren som stefaren ble idømt å betale

Artikkelen fortsetter under bildet.

Christoffer Gjerstad Kihle - Moren til Christoffer må sone i fengsel for medvirkning til vold. - Foto: Petter Melsom / NRK

Moren til Christoffer må sone i fengsel for medvirkning til vold.

Foto: Petter Melsom / NRK

– Hvem vil velge bort barnet sitt?

Aktor mente i retten at moren til Christoffer burde dømmes til to og et halvt år betinget fengsel fordi hun har gjort seg skyldig i passiv medvirkning til at sønnen ble skadet slik at han døde i februar 2005. Forsvareren mente hun burde frifinnes.

– Det har vært hevdet at moren har valgt bort gutten sin. Hvem i denne rettssalen vil velge bort barnet sitt? spurte forsvareren. Svaret er ingen, sa han. Hun har altså ikke forstått hva som har skjedd med sønnen, sa forsvarer for moren, Thomas Randby i sin sluttprosedyre i Tønsberg tingrett.

Allmennpreventive hensyn kommer inn med stor tyngde i en sak som denne, slås det fast i dommen:

«Som mor med omsorgsansvar hadde tiltalte plikt til å gripe inn når hun ble klar over at Christoffer ble utsatt for vold fra stefar. Det er hennes manglende inngripen som har ført til at Christoffer ble mishandlet til døde.»

Psykolog testet Christoffers mor

Åtteåringens mor har gjennomgått utallige tester sammen med psykolog, hvor det blant annet ble utført flere IQ-tester.

Psykologen har testet henne for måten hun fungerer på i den daglige adferd, kort fortalt hvordan hun er i stand til å ta vare på sine barn.

Christoffers mor har fått to barn med Christoffers stefar, men er fratatt begge av barnevernet. Dette skyldes ikke mistanke om vold eller mishandling, men barnevernets bekymring for manglende evner til å ha omsorgen for barna.

– Dette er relevant i forhold til hva hun forsto rundt det som skjedde med Christoffer, sa Randby da rettssaken startet.

Siste nytt

  • Problemer med Telenors mobilnett

    Telenor skal igjen ha problemer med mobilnettet over hele landet. På sine Facebook-sider skriver selskapet: – Mange har problemer med å ringe fra mobil til mobil og sende SMS. Det er usikkert hvor mange som er rammet og hvor langvarig feilen er.

  • «Villmannskjøring» på E18

    Politiet fikk melding om to biler som drev med «villmannskjøring» på E18 ved Kopstad. Begge ble stoppet av politiet. Bilførerne, menn på 26 og 21 år fra distriktet, har ifølge politiet historikk på trafikale forhold og kjørte uten gyldige førerkort. Juristen besluttet derfor å beslaglegge begge bilene.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Jenter i Etiopia og Malawi skal få økt selvstendighet og større innflytelse over sitt eget liv takket være årets Operasjon dagsverk. I år feirer folkehøgskolene i Norge150-årsdag. Skiringssal folkehøgskole i Sandefjord markerer jubileet med en demokratikonferanse. Gunn Birgirsdotter har skrevet boka "Pingla", en naturbok for barn. Når kommer vinteren? Vi spør en klimaforsker om hvordan været ser ut fremover.
Synth-popens tid er ikke forbi. Nå er Tønsbergduoen Argh klare med sitt første hele album. Skjærer du ut gresskar for å pynte til Halloween, og står igjen med en haug gresskarkjøtt og kjerner som du bare slenger i søpla? Gresskaroppskrifter kommer din vei i dag. Du får også høre den fantastiske historien om hun som bare ville hjelpe en svane, og som endte opp med å bli jaget jordelangs. Og vinneren av gårsdagens poesislam i Horten kommer til oss i dag...