Ragnhild Gjerstad. - Ragnhild Gjerstad syns det er både godt og vondt at datteren hennes nå er dømt. - Foto: John-André Samuelsen / NRK

Ragnhild Gjerstad syns det er både godt og vondt at datteren hennes nå er dømt.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Christoffers mormor: – Rettferdighet for Christoffer

Christoffer Gjerstad Kihles mormor, Ragnhild Gjerstad, mener dommen mot datteren hennes er riktig. – Hun må ta sin del, det er ikke lov å ikke si ifra, sier hun.

I formiddag kom dommen mot moren til Christoffer Gjerstad Kihle. Hun ble i Tønsberg tingrett dømt til fengsel i to år og seks måneder for medvirkning til vold. Hun er dømt til fengsel i to år og seks måneder, hvorav 120 dager gjøres ubetinget og resten gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Kvinnens mor, Christoffers mormor, Ragnhild Gjerstads umiddelbare reaksjon på dommen var slik:

– Rettferdighet for Christoffer, det tenkte jeg, sier hun.

Christoffer Gjerstad Kihle - Moren til Christoffer må sone i fengsel for medvirkning til vold. - Foto: Privat /

Moren til Christoffer må sone i fengsel for medvirkning til vold.

Foto: Privat

Det er sju år siden åtte år gamle Christoffer Gjerstad Kihle ble funnet død i sengen sin i Kodal i Vestfold, og tre år siden Christoffers stefar ble dømt til åtte års fengsel for å ha mishandlet ham til døde.

– Skal tas alvorlig

I tingretten i Tønsberg nektet den 37 år gamle moren for at hun hadde noe med volden å gjøre. Hun var tiltalt for medvirkning til vold og legemsbeskadigelse med døden til følge.

37-åringen nektet straffskyld da rettssaken mot henne startet i midten av mars.

Hun er også sammen med stefaren dømt til å betale 250. 000 kroner i erstatning til Christoffers biologiske far. De to må også betale 75.000 kroner i oppreisningserstatning til den biologiske faren som stefaren ble idømt å betale.

Dommen ble strengere enn hva påtalemyndigheten gikk inn for i rettssaken.

– Jeg registrerer at tingretten i alt vesentlig er enig med påtalemyndigheten i bevisvurderingene. Når det gjelder straffeutmåling så registrerer jeg at tingretten har et annet syn knyttet til de allmennpreventive hensyn og har gitt en noe strengere straff en jeg påstod, sa aktor politiinspektør Kjetil Baustad Egelie til NRK.no tidligere tirsdag formiddag.

Han tar for øvrig dommen til etterretning og har ingen ytterligere kommentar. Christoffers mormor mener at dommen er riktig.

– Vold i nære relasjoner skal tas alvorlig og det har det blir gitt beskjed om, så jeg syns det er riktig, sier hun.

– Hun må ta sin del – det er ikke lov å ikke si ifra

Ragnhild Gjerstad har vært en av pådriverne for at det skulle tas opp en sak mot datteren også. Men hun sier at hun kjenner det kroppen nå som datteren er dømt.

– Samtidig er det både godt og vondt. Jeg tenker da på rettferdigheten for Christoffer og sannheten. Hun må ta sin del, det er ikke lov å ikke si ifra, sier hun.

– Hva håper du skal komme ut av dette?

– Jeg håper at vi har en mulighet til å komme i kontakt når hun kommer inn til soning, og at hun kan få hjelp. Jeg mener og tror at hun selv er et offer i denne saken.

Morens forsvarer Thomas Randby sa til NRK.no etter at dommen ble kjent at han ikke ønsker å kommentere innholdet i dommen. Han sier han skal gå gjennom dommen sammen med sin klient og diskutere om den skal ankes.

Christoffers mormor sier hun frykter at dommen blir anket.

Siste nytt

  • Svart røyk kom fra bål

    Brannvesenet rykket ut til i Sandefjord etter melding om svart røyk nord øst for Torp i ettermiddag. Da brannvesenet kom fram viste det seg at det var et bål med kvister og at situasjonen var under kontroll.

  • Hognses foreslått til toppkandidat

    Nominasjonskomiteen i Vestfold Høyre har innstilt Rune Hogsnes fra Tønsberg på førsteplass til fylkestinget. De andre toppnavnene på lista er Lene Camilla Westgaard-Halle fra Larvik og Jon Olav Knotten fra Re. Den endelige lista blir vedtatt på Vestfold Høyres nominasjonsmøte den 8. november.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Mange lærlinge ri Vestfold øver til yrkes-NM. Vi blir med på trening. Tønsberg arrangerer vannøvelse. Stressmestring og mindfulness inntar bibliotek. Leder for PST i Vestfold oppfordrer folk til å tips dem hvis noen begynner å få en atferd som kan tyde på radikalisering.
Kontakt oss på tlf 02345
Mange gleder seg til at Kongen kommer til Svelvik og Hof i dag. Vi har spurt folk hva de vet om Kongen. Talsmann for ei gruppe som jobber for at et område i Tønsberg i Stokke i fremtiden tilhører samme kommune, kommer i studio. En forsvunnet katt ble avlivet av en veterinær.