Hopp til innhold

– Det hjelper ikke at vi klager

HOLMESTRAND (NRK): Hvert døgn kjører om lag 10.000 biler på Skjeggestad bru i Holmestrand. Etter at brua delvis kollapset mandag, må flere kjøre om Holmestrand sentrum.

Rune Bergquist står på fortauet i Holmestrand.

BOLLER: Rune Bergquist i Holmestrand handel og hygge vurderer å vaske bilruter og servere boller til bilistene som må gjennom sentrum nå.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

Det var i 15.00-tiden mandag at brua i Holmestrand delvis kollapset. Den kan bli stengt i lengre tid på grunn av skaden. Sørgående trafikk ledes via fylkesvei 35, mens nordgående trafikk går via fylkesvei 313.

Ordføreren i Holmestrand, Alf Johan Svele, møter i dag Statens vegvesen for å få avklart om E18 må være stengt i begge løp lenge. Han er bekymret for trafikken som kommer til å belaste Holmestrand sentrum etter brukollapsen.

Statens vegvesen opplyser at de skal undersøke nabobrua for å sjekke om den kan brukes som avlastningsvei.

Omkjøring er skiltet

Vil få folk til å stoppe

Heller ikke Rune Bergquist, leder av Holmestrand handel og hygge, liker all trafikken i byen, men han ønsker å gjøre det beste ut av det.

– All trafikken er ikke bra for Holmestrand sentrum, vi vil helst ikke ha så mange biler gjennom byen. Men vi får egentlig ikke gjort så veldig mye med det akkurat nå, sier han og fortsetter:

– Det vi kan gjøre er å se de mulighetene som dette kan gi – vi kan få noen til å stoppe, handle og se byen vår, og kanskje markedsføre byen vår på best mulig måte. Det hjelper ikke at vi klager. Vi må finne noen løsninger, og det jobber vi med.

Han sier til NRKs reporter på stedet at han vurderer å vaske bilruter og servere boller til bilistene som nå må kjøre gjennom Holmestrand sentrum.

All trafikk gjennom Holmestrand

Foto: Philip Hofgaard/NRK

Bekymret for skolebarna

Ordfører i nabokommunen Re, Thorvald Hillestad, er også bekymret for konsekvensene av den økte trafikken. Mandag ettermiddag og tirsdag morgen merket han økt trafikk på Bispeveien.

Også han har bedt om et møte med vegvesenet. Han tenker blant annet på alle de som går av og på skolebussen langs Bispeveien hver dag.

– Jeg har bedt om et møte med vegvesenet for å se på hva som kan gjøres for å gjøre de nærmeste månedene trygge for skoleungene, sier Hillestad til NRK.

– Hva slags tiltak kan det være?

– Det er jeg litt usikker på, men det er ikke gode nok busslommer overalt. Det kan være at vi må inn med skoleskyss til barneskoleelevene for å få de loset trygt frem og tilbake. Men vi må få en god oversikt først, så får vi se hvordan vi griper dette an.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark