Peter Wittig - Slettingen av talibanledere fra terrorlisten er et forsøk på å involvere gruppen i politisk dialog, sier Tysklands FN-ambassadør Peter Wittig. - Foto: Gemunu Amarasinghe / Ap

Slettingen av talibanledere fra terrorlisten er et forsøk på å involvere gruppen i politisk dialog, sier Tysklands FN-ambassadør Peter Wittig.

Foto: Gemunu Amarasinghe / Ap

FN sletter 14 talibanledere fra svarteliste

FNs sikkerhetsråd har slettet 14 talibanledere fra en internasjonal svarteliste. Slik vil FN støtte opp om den afghanske regjeringens forsøk på å slutte fred med Taliban.

Ifølge Tysklands FN-ambassadør, Peter Wittig, sender slettingen et sterkt signal til Afghanistan om at «Sikkerhetsrådet og det internasjonale samfunnet støtter den afghanske regjeringens forsøk på å involvere Taliban i en politisk dialog for fred og sikkerhet i Afghanistan.»

Sikkerhetsrådet innførte i midten av juni ulike regler i det internasjonale sanksjonsregimet som er rettet mot Taliban og terrornettverket al-Qaida.

Også dette ble gjort i et forsøk på å oppfordre Taliban til å ta del i det pågående forsoningsarbeidet i Afghanistan.

(NTB)

Utvalgte dokumentarer

Br. dokumentar. Menneskene som omgikk den tyranniske diktatoren som hersket i Libya i 40 år, forteller om den voldelige og noen ganger sårbare mannen de arbeidet for. (Mad Dog: Inside the Secret World of Muammar Gaddafi)
Fr. dokumentar. Ukrainas politiske historie er preget av ekstreme hendelser og kaos. Russland tok tidlig kontrollen, og Stallin henrettet sju millioner mennesker. Etter Sovjetstatens oppløsning har ikke landet klart å samle seg. Orangerevolusjonen i 2004 slo feil, og en anti-orangerevolusjon fikk Viktor Janukovitsj stemt inn som president. (Ukraine, from Democracy to Chaos)
Da. dokumentar. Finnes det barnearbeid og -slaveri i Elfenbenskysten? Da sjokoladeindustrien fikk beskyldninger rettet mot seg, ble det igangsatt tiltak for å motarbeide trafficking og bygge opp skoler for barna i landet. Men hvor mye er egentlig blitt gjort? Miki Mistrati ville se selv. Han fant ut at forholdene er verre enn han fryktet. (Lyssky Chokolade)

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)