Video Fly styrtet i Virginia beach - Foto: Nyhetsspiller /

Fly styrtet i Virginia beach

Seks skadd etter flykrasj i boligområde

Fem bygninger har fått store skader etter at et jagerfly krasjet inn i et boligkompleks i Virginia Beach. Seks personer er sendt til sykehus, men skadeomfanget er uklart.

Ifølge sjef for brann- og redningsmyndighetene i Virginia, Tim Riley, er fem bygninger hardt skadd etter at et jagerfly styrtet og krasjet inn i et boligkompleks i Virginia Beach fredag.

virginia - TYKK RØYK: Tett røyk stiger opp fra krasjstedet.AP

TYKK RØYK: Tett røyk stiger opp fra krasjstedet.

Foto: AP

Brannen skal ifølge BBC være under kontroll, men om det er mennesker savnet i de skadde blokkene, er det så langt ingen som vet. Ingen er ifølge CNN så langt meldt savnet, men:

– Vi kommer til å anta at det er folk savnet, og vi kommer til å gjøre nøye søk i bygningene, sier han til CNN.

Seks personer, de to pilotene og fire på bakken, er sendt til sykehus. Ingen av dem skal være alvorlig skadd, melder kanalen.

Flammeinferno

Men etter det voldsomme flammeinfernoet flykrasjet forårsaket, vil det ta sin tid før man får kartlagt det totale omfanget. Ifølge Washington Post sto flammene 60 til 80 fot opp i luften mens det sto på som verst, og vitner forteller om flere eksplosjoner. Folk flyktet i full fart fra åstedet.

– Det kommer til å ta en stund å komme seg inn i blokkene og få oversikt over detaljene, sier Riley.

flystyrt - STYRTET: Militærflyet styrtet inn i et boligområdet ved Virginia Beach.EBN

STYRTET: Militærflyet styrtet inn i et boligområdet ved Virginia Beach.

Foto: EBN

De to pilotene om bord skal ha skutt seg ut før flyene traff boligområdet like før klokken 12.30 lokal tid. Redningsarbeider Pat Kavanaugh fant en av de to pilotene.

– Han var i sjokk, og satt fremdeles fastspent i setet, sier han til CNN.

Flere vitner sier de to pilotene skjøt seg ut rett før flyet krasjet, i svært lav høyde. En nabo, Keith Gutkowski, sier til CNN at et av setene strøk forbi et eiketre nær huset hans før det traff bakken.

– Det de sier om at de skjøt seg ut lavt, er definitivt sant, sier han.

Flystyrt Virginia - USIKKERT SKADEOMFANG: Det er ennå usikkert om personer har kommet til skade etter at jagerflyet styrtet.Ap

USIKKERT SKADEOMFANG: Det er ennå usikkert om personer har kommet til skade etter at jagerflyet styrtet.

Foto: Ap
Pentagon: – Bekymret for mulig tap av liv

Patrick McAleenan var bare et kvartal unna da flyet braste inn i boligkomplekset, og forteller om et smell som ikke var til å misforstå, og at det buldret i alle bygningene i området.

– Jeg visste det måtte være et fly. De flyr over her hele tiden, sier den tidligere marinesoldaten til USA Today.

Han tror at jagerpilotene ventet med å løse seg ut til siste sekund, for å unngå å styrte i en skole like ved.

Forsvarsmyndighetene i Pentagon frykter at liv kan ha gått tapt i den dramatiske styrten.

flyet - ULYKKESFLYET: Det var et F-18-fly av denne typen som krasjet i boligområdet i Virginia Beach.AFP

ULYKKESFLYET: Det var et F-18-fly av denne typen som krasjet i boligområdet i Virginia Beach.

Foto: AFP

– Vi følger situasjonen rundt F-18-krasjet i Virginia Beach tett, og er bekymret for potensielle tap av liv eller alvorlige skader, skriver talsmann Georg Little på Twitter.

– Fløy lavt før styrten

Flyet, et toseters F18D, vanligvis utstasjonert i Naval Air Station Oceana i Virginia Beach, var en del av en treningsskvadron for pilotstudenter, ifølge føderale flymyndigheter. Strike Fighter-skvadron 106 er også kjent som «Gladiatorene», som trener opp jagerpiloter som en del av et nimåneder langt oppdrag, ifølge USA Today.

Ifølge øyevitnet George Pilkington, fløy militærflyet lavt, med nesen opp og halen ned, like før styrten. Motoren hadde svak lyd forutfor havariet.

– Det kom flyvende over lastebilen min, mens det tømte ut drivstoff, sier han til CNN.

Styrtstedet skal ligge bare rundt 800 meter fra promenaden på Virgnia Beach.

Det er tredje gangen bare i løpet av 2012 at et F18-fly styrter, to av dem i USA. 26. februar styrtet et F18F i Fallon, Nevada, mens et F18F krasjet i Bahrain to dager etterpå, skriver USA Today.

Flystyrt i Virginia - JOBBER PÅ SPRENG: Det oppsto et flammeinferno etter brannen, og jobbes på spreng med å slukke brannen.Ap

JOBBER PÅ SPRENG: Det oppsto et flammeinferno etter brannen, og jobbes på spreng med å slukke brannen.

Foto: Ap

Flere utenriksnyheter

Siste saker

Utvalgte dokumentarer

Mex. dokumentar. En av verdens største byer, Mexico by, må få vann fra nabodistriktene for at de over 22 millioner innbyggerne skal overleve. Dette til tross for at byen ble grunnlagt på en øy i den store Texcocosjøen. Sjøen er nå nesten uttørket. Regntiden kunne vært en redning, men det dårlige vann- og kloakksystemet i byen klarer ikke håndtere de store nedbørsmengdene. I stedet blir mange meksikanske hjem hvert år oversvømt av kloakk. Hvordan kunne denne alvorlige vannsituasjonen oppstå og hva kan gjøres nå? (H20mx)
Br. dokumentar. Malala ble skutt av Taliban fordi hun kjemper for jenters rett til utdannelse. BBC's journalist Mishal Husain møter Malala og hennes familie, som forteller om veien tilbake og drømmen for en bedre fremtid for kvinner.
Fr. dokumentar. For koreanarane er Korea eitt land. Både geografien, folket, språket og kulturen er den same. Kan ein gjenforeining av Sør- og Nord-Korea være mogleg? For fyrste gang fortel både sørkoreanere og nordkoreanere heile historia bak Koreahalvøya. (History of the Korean Peninsula)