Pamela Geller - Etter å ha brukt den siste tiden på å distansere seg fra den norske terroristen som nevnte hennes navn i sitt manusskript, vender nå den islamfiendtlige bloggeren tilbake til gamle vaner. - Foto: Skjermdump/facebook /

Etter å ha brukt den siste tiden på å distansere seg fra den norske terroristen som nevnte hennes navn i sitt manusskript, vender nå den islamfiendtlige bloggeren tilbake til gamle vaner.

Foto: Skjermdump/facebook

Geller rettferdiggjør terrorangrepet

Høyreekstremistisk blogger Pamela Geller antyder at terrorangrepet på Utøya var berettiget fordi AUF-leiren var en «antisemittisk indoktrineringsleir.»

Søndag la Pamela Geller ut et blogginnlegg hvor hun skriver at ofrene på Utøya ville ha vokst opp til å bli «fremtidige ledere av et politisk parti som er ansvarlig for å flomme Norge over med muslimer som nekter å integrere seg, som begår vold mot etniske nordmenn blant annet ved å utføre voldelige gjengvoldtekter og som lever på trygd.»

«Indoktrinert med pro-islamsk agenda»

Selv om hun tar avstand fra drapene, er hun enig med drapsmannens definisjon av AUFs sommerleir.

Sommerleiren er et sted hvor ungdommen ble indoktrinert med en «pro-islamsk agenda», samtidig som «jihad-elskende medier» dekket over sannheten, skriver Geller.

The more that is revealed about that youth indoctrination center, the more grotesque the whole story becomes.

Of course, the genocidal leftists will twist what I write here; I am not condoning the slaughter in Norway or anywhere. I abhor violence (except in regard to self defense). But the jihad-loving media never told us what antisemitic war games they were playing on that island. Utoya Island is a Communist/Socialist campground, and they clearly had a pro-Islamic agenda

Pamela Geller / Atlas Shrugs

For å bevise sitt utsagn la hun ut bilder av deltagerne på Utøya fra årets sommerleir, samt bilder fra en Sosialistisk Ungdom-leir fra noen år tilbake . Bildene viser blant annet ungdommer som holder plakater mot blokaden av Gaza.

Og under et av bildene sto det følgende bildetekst «Se på ansiktene som er mer fra Midtøsten eller blandet rase enn rent norske».

– Ironisk, når hun selv er fra Midtøsten

Frilansjournalist Øyvind Strømmen, som har fulgt høyreekstreme bevegelser i flere år:

– Hun peker på at de har bakgrunn fra Midtøsten, men hun selv har jo også bakgrunn fra Midtøsten, selv om hun ble født i USA.

Geller ble født inn i en jødisk familie i Hewlett Harbor på Long Island, New York.

– Det er ganske ironisk at hun prøver å gjøre et poeng ut av at folk ser ut som de er fra Midtøsten, når hun selv har et utseende fra Midtøsten, mener Strømmen.

Bildeteksten ble senere fjernet , uten forklaring eller erkjenning av endringen.

Provoserer

Før Geller begynte sin høyreekstreme propaganda på bloggen Atlas Shrugs arbeidet hun i mange år for the New York Daily News som finansanalytiker og senere i avisas reklame - og markedsavdeling. Hun jobbet også i The New York Observer, før hun ble hjemmeværende mor for sine fire barn.

Gjennom organisasjonene Freedom Defense Initiative organization (FDI),Stop Islamization of America (SIOA), og bloggen Atlas Shrugs har hun kommet med flere provoserende uttalelser og støtteerklæringer - blant dem et sterkt forsvar av den tidligere serbiske presidenten Slobodan Milosevic, og fornektelse av de serbiske konsentrasjonsleirene på 1990-tallene.

Hun har også vist støtte til de høyreekstreme i English Defence League.

Hun er sterkt imot president Barack Obama og har skrevet mye om at Obamas fødselsattest er forfalsket, selv etter at han gikk ut offentlig med beviset - og til tross for protester fra sine egne lesere.

Ifølge Strømmen er hun en av de mest sentrale bloggerne i miljøet.

– Hun er veldig anti-Islam, i tillegg er hun veldig opptatt av amerikansk politikk. Det har kommet mange underlige påstander i forbindelse med hennes motforestillinger mot Obama.

Til tross for sine ekstreme og ofte feilaktige argumenter, har hun vært en hyppig gjestekommentator på amerikanske nyhetskanaler som CNN og ikke minst den konservative Fox News.

– Leir for den herskende eliten

Geller mener i blogginnlegget fra denne helgen at leiren på Utøya var en «indoktrineringsleir drevet av det regjerende Arbeiderpartiet for fremtidige ledere av den herskende eliten».

«Glen Beck var ikke langt unna da han sammenlignet det med Hitlerjugend eller Young Pioneers», skriver Geller i det nylige innlegget.

Hun skriver videre at leiren på Utøya «ikke var islamistisk, men det hadde ikke mye mer sunne verdier (ved våre standarder i alle fall).»

– Mister tilhengere i Norge

Øyvind Strømmen mener Geller har hatt mange lesere og tilhengere i Norge, men han sier det er grunn til å tro at hun har miste mange tilhengere i det siste.

– Når hun gjør et poeng ut av at AUF er israel-kritiske, så er det klart at det ikke går rett hjem hos alle av de som har lest henne i Norge.

Utvalgte dokumentarer

Ebola - viruset er ute av kontroll. Ingen vet hvor det kommer fra ,men en ting er sikkert. Dette er en av de mest standhaftige infeksjonene vitenskapen kjenner til.
Britisk vitenskapsdokumentar fra BBC.
Norsk dokumentarserie i tre deler. Professor Terje Tvedt har brukt det meste av sitt voksne liv til å forske på Nilen, elven som er livets åre for millioner av mennesker. Nilen renner gjennom elleve land hvor befolkningsvekst, ny teknologi og miljøendringer gjør kampen om vannet stadig mer desperat. I denne serien tar Tvedt en reise gjennom dette gigantiske elvesystemets historie og nåtid, i møte med mennesker og statsledere, fra utløpet i Middelhavet til den hvite Nilens kilde i hjertet av Afrika. (1:3)
Am. dokumentar. Politisk thriller om Sør-Afrikas siste apartheid-president. Frederik Willem de Klerk var en mystisk og svært sammensatt person som gjorde en fascinerende politisk reise. Han var presidenten som slapp Nelson Mandela fri fra fengsel, og fungerte senere som hans visepresident. (The Other Man - F.W. De Klerk and the End of Apartheid in South Africa)