Hopp til innhold

Dette er mannen thailandsk politi jakter på

Tirsdag ga thailandsk politi ut bilder fra overvåkningskameraer som viser en mann i nærheten av der det mandag gikk av en bombe. Myndighetene mistenker at denne mannen kan knyttes til bombeangrepet i Bangkok.

Terrormistnekt i gul t-skjorte setter fra seg ryggsekk

Etter at det mandag gikk av en bombe i Bangkok som kostet 22 mennesker livet og skader på 123 mennesker, er det foreløpig ingen som har tatt på seg ansvaret.

Tirsdag skal ha det igjen ha blitt kastet to mindre sprengladninger i byen uten at noen ble skadd. Den ene ble kastet fra en bro over en elv i sentrum og eksploderte i vannet i en sidekanal, mens den andre ble utløst i nærheten av en togstasjon.

Myndighetene har ikke anklaget noen spesifikk gruppe for mandagens angrep, men den thailandske statsministeren opplyser tirsdag at de jakter én mistenkt.

Mannen ble fanget opp på overvåkningsbilder i nærheten av der bomben gikk av, melder nyhetsbyrået AFP.

– En mistenkt har dukket opp på overvåkningsbildene, men bildene er uklare. Vi leter etter denne mannen, sa Prayuth Chan-ocha.

Bangkok-mistenkt

MISTENKT: Thailandsk politi etterlyser denne mannen etter bombeeksplosjonen mandag. Bildene er hentet fra overvåkningsvideo som ble tatt i området like før eksplosjonen.

Foto: HANDOUT

Myndighetene mener den mistenkte kan være fra en gruppe som kjemper mot myndighetene med base nordøst i landet.

Dette er kjerneområdet for «rødskjortene», som motsetter seg militærjuntaen i landet.

– Dette er det verste angrepet i Thailand noensinne. Det har vært tidligere hendelser med mindre bomber, men nå var målet å ta uskyldige liv. De vil ødelegge økonomien og turismen vår, sa Prayuth Chan-ocha.

– Ikke lik taktikk som separatistene

Etter bombeattentatet mandag har det vært spekulert i om det kan ha sammenheng med det muslimske opprøret sør i Thailand, men hærsjefen opplyser at angrepet ikke passer med taktikken til separatistene.

– Dette stemmer ikke med episoder i det sørlige Thailand. Denne type bombe er heller ikke av en type som brukes i sør, sa general Udomdej Sitabutr, som er hærsjef og viseforsvarsminister, tirsdag.

De tre sørligste provinsene i Thailand herjes av et mangeårig muslimsk opprør. Siden 2004 er over 6.500 mennesker drept i forbindelse med uroen i sør, men mandagens angrep er det blodigste så langt.

Politi og soldater står utenfor sperringene dagen etter bombeangrepet i Bangkok.

TURISTMÅL: Politi og soldater er på plass utenfor sperringene ved helligdommen og turistattraksjonen Erawan Shrine, der det mandag gikk av en bombe. Landets forsvarsminister mener formålet med angrepet var å skade økonomien gjennom å ramme turismen.

Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / Afp

– Angrep på turismen

Forsvarsminister Prawit Wongsuwan sa sent mandag at formålet med angrepet måtte være å skade økonomien gjennom å ramme turismen. For etter de militære angrepene i mai i fjor har turismen vært et av lystpunktene i den thailandske økonomien.

Helligdommen Erawan Shrine, der bombeangrepet skjedde, er nemlig et populært mål for turister fra Asia, og et populært stoppested i sentrum av Bangkok for vestlige turister som shopper i de omkringliggende kjøpesentrene.

Blant de drepte var det tre kinesere, to personer fra Hongkong, to fra Malaysia og en fra Filippinene, og blant de skadde var det mange fra Kina og Taiwan.

– Bomben tok sikte på å drepe så mange som mulig siden helligdommen er full av folk mellom 6 og 7 om kvelden, sa polititalsmann Prawut Thavornsiri.