Arnold på klimafest hos Stordalen

Arnold Schwarzenegger tror folk liker elbiler like mye som bensinbiler. – Men de må være raske og flotte å se på, sier han.

Video ANROLD-NETT-201111-WW

Arnold Schwarzenegger skal delta på Zero-konferansen mandag. NRK fikk et intervju med klimastjernen før han gikk på fest til Petter Stordalen søndag kveld.

Skuespilleren og den tidligere guvernøren i California, Arnold Schwarzenegger, er i Oslo for å delta på miljøstiftelsen Zeros klimakonferanse.

Men først tar han seg tid til en liten klimafest sammen med flere norske miljøprofiler hjemme hos Petter Stordalen søndag kveld.

Ifølge VG Nett ankom actionhelten festen i en Volkswagen Multivan dieselbil. Til sjåføren skal Schwarzenegger ha uttalt at han helst ville ha ankommet festen i en hybridbil.

Petter Stordalen på Twitter

Twitter takket Petter Stordalen Schwarzenegger for besøket. Stordalen la også ut et bilde av seg selv sammen med kona og «The Climanator» foran en rød Tesla. Både Stordalen og Schwarzenegger er begge store fans av den kjappe elbilen.

Schwarzenegger er helt sikker på at folk vil ha elbiler hvis de er kjappe nok.

Kjappe elbiler

Han tror ikke at det å skape en grønnere fremtid handler om det folk må oppgi, men snarere hvordan man kan utvikle teknologien.

– Folk liker å kjøre elbiler, akkurat like mye som bensinbiler, men vi må tilby dem flotte elbiler, som er sterke, og som går fra 0–100 på fire sekunder, sa Schwarzenegger til NRK utenfor huset til Stordalen.

Schwarzenegger sa også at det er viktig å kommunisere godt med folk.

– Vi må snakke med folk om ting de bryr seg om. Det nytter ikke å snakke til folk om at havet stiger når de stever med å beholde jobbene sine. Da kommer ikke miljøet i første rekke, sier Schwarzenegger.

Krever samarbeid

Einar Håndlykken

Leder i Zero, Einar Håndlykken, tror vi kan lære mye av Schwarzenegger.

Foto: NRK

I 14-tiden i morgen inntar Schwarzenegger talerstolen på Zero-konferansen. Der vil han snakke om noe han har snakket om lenge – samarbeid.

– Alle må jobbe sammen for en grønnere energifremtid. Det betyr at myndigheter, bedrifter, miljøforkjempere og hver og en av oss må jobbe sammen, sa Schwarzenegger før han gikk inn til Stordalen.

Leder i organisasjonen Zero, Einar Håndlykken, er veldig glad for at den tidligere guvernøren har tatt turen til Norge.

– Han er en av de fremste klimapolitikerne vi har hatt i verden, i hvert fall når det kommer til handling. Han har fått til ting med California man ikke skulle tro var mulig. Han er et forbilde, og vi ønsker å lære av det han har fått til, sier Håndlykken til NRK.

Siste saker

Utvalgte dokumentarer

Br. dokumentar. Den 23 år gamle medisinerstudenten Jyoti Singh ble brutalt voldtatt av seks menn på en buss i Dehli. Hun døde senere av skadene. Hennes fryktelige skjebne utløste sterke protester og gateopptøyer i India, og førte til endringer i loven. Singhs voldtektsmenn snakker ut mens de venter på å bli hengt. Deres verdier og tankesett speiler et skjevt patriarkalsk samfunn som ser på kvinner som annenrangs, og til og med uønsket. (Indias Daughter)
Norsk dokumentar. Konflikten mellom Israel og Palestina handler om at to folkeslag sier "mitt land" om det samme området. Vi møter to sterke kvinner, Fathie som måtte flykte til Libanon i 1948 og ønsker å få dø i sin hjemby Jaffa, og Susi som mistet sine foreldre i Auschwitz og ble smuglet ut av leiren og holdt skjult til krigen var slutt. Nå drømmer hun om en stat forbeholdt jøder. På en stillferdig måte gir filmen et innblikk i de grunnleggende motsetningene som gjør denne konflikten så komplisert. (My Homeland)
Dansk-tysk dokumentar. Dette er historien om hvordan Edward Snowden greide å slippe unna USAs etterretningstjeneste. Etter at han hadde utlevert flere hemmelige dokumenter enn noen gang tidligere i USAs historie, startet en omfattende menneskejakt. Hvordan var det mulig for Snowden å unnslippe? DR har fått unik adgang til å intervjue Snowden som fortsatt sitter i asyl i Moskva, Sarah Harrison fra Wikileaks som hjalp ham under flukten og hans far. Tidligere leder for National Security Agency, Michael Hayden, forteller om hvor mye som sto på spill for USA.