Hele Kina er i sorg

Kina sto stille kl. 14.28 lokal tid mandag da 1,3 milliarder kinesere mintes de mange titusen landsmenn som mistet livet i det store jordskjelvet for nøyaktig en uke siden.

Kina
Foto: JASON LEE / REUTERS

Kilde: NTB

Sirenene ulte i tre minutter fra teltleirene i Sichuan til Tiananmen-plassen i Beijing og finanspalassene i Shanghai og Hongkong til minne om de mange titusen som mistet livet. Sørgeperioden varer i tre dager.

Flagget på halv stang

Over 71.000 mennesker er døde eller savnet i Sichuan-provinsen i Kina etter forrige ukes kraftige jordskjelv, opplyser det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Over 240.000 personer ble skadd, og ødeleggelsene beløper seg til flere titall milliarder kroner.

– Det er med tungt hjerte vi må slå fast at det er mange vi ikke har klart å redde ut i live, men vi fortsetter ufortrødent videre. Så lenge vi gjør alt hva vi kan er det håp om å finne flere, sier hjelpearbeideren Ma Tang Chuan i Beichuan til nyhetsbyrået AP.

Det kinesiske flagg vaiet på halv stang både i Beijing, andre store byer og i ruinene av det som en gang var fungerende samfunn i Sichuan-provinsen. Hundrevis av hjelpearbeidere med bøyd hode la ned kranser laget av kvister og filler for å minnes de døde i katastrofeprovinsen.

BILDEGALLERI: Kina i sorg

Laster kart, vennligst vent...

BOMBET: Al Dabit-sykehuset nær sentrum i storbyen Aleppo ble truffet av raketter tirsdag. Statlig syrisk TV sier det var opprørere som angrep sykehuset.

Angrep mot sykehus i Aleppo

Rundt 20 mennesker skal være drept og 80 såret i angrep fra opprørere mot regjeringskontrollerte områder i Aleppo i dag. Det melder organisasjonen Syrian Observatory for Human Rights. Blant annet ble et sykehus truffet.

Les saken