I tillegg har økomat lavere innhold av sprøytemidler og tungmetaller enn konvensjonelt dyrket mat, skriver Nationen.
Les også om en dansk undersøkelse:
Forskningsprogrammet har også tatt for seg melk produsert i Danmark, Sverige, Storbritannia og Italia. Melken ble analysert for en rekke ernæringsmessig gunstige stoffer som vitamin E og flerumettede fettsyrer.
Les også:
Forskjellene store om sommeren
Disse ble funnet i større mengder i økologisk melk, sammenlignet med melk fra gårder med vanlig melkeproduksjon.
Les også:
Les også:
Les også:
Ifølge undersøkelsen er disse forskjellene særlig store om sommeren, og forklares delvis med den store andelen av beite i økologisk melkeproduksjon.
Forskningsrapportene viser også at et høyere innhold av antioksidanter og vitaminer i økologiske frilansgrønnsaker og tomat dyrket i veksthus, enn tilsvarende konvensjonelle produkter.
Les også:
- Dette har økomiljøet antatt lenge
Jon Magne Holten, fagsjef for landbruk i økoorganisasjonen Oikos, er svært fornøyd med resultatene i undersøkelsen.
Les også:
Les også:
– Det er godt å få bekreftet at økologisk dyrking har positiv effekt på ernæringskvaliteten til maten. Det viser det seg at å drive landbruk på naturens premisser gjenspeiler seg i høyere ernæringskvalitet for oss mennesker. Dette har vi i økomiljøet antatt lenge, men det er godt å få antakelsene bekreftet, sier han.