skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
3_1_banner  Store Norske
Her er du: NRK.no > Underholdning > Store norske Sist oppdatert 17:06
Hva er Store Norske?
Komiteen
Historie
Nominerte - bannerlenke
Nett.TV
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Nils Arne Eggen om Store Norske:

– Må ha go’fot

- De må på en eller annen måte ha en go'fot eller en spisskompetanse de har brukt for å få frem andres go'fot. Nils Arne Eggen lister opp egenskaper han mener bør være tilstede hos kandidatene som skal være med i kåringen Store Norske.

Publisert 15.11.2004 17:59. Oppdatert 02.12.2004 13:22.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Øyvind Wik / Per Kristian Johansen

Nils Arne Eggen er med i komiteen som før nyttår skal være med å plukke ut 50 av de nominerte kandidatene i kåringen Store Norske. Han tror kåringen Store Norske kan bli veldig lærerikt for folk.

Musikere som Arve Tellefsen (bildet) er en nordmann som har betydd mer enn andre, sier Nils Arne Eggen. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
– Dette vil bidra til bevissthet om en nasjons utvikling gjennom 100 år. Kåringen vil fortelle oss litt om hvem og hva som har gjort at vi har det som vi har i dag. Dette er et veldig godt tiltak i forbindelse med 100-årsmarkeringen, sier Eggen.

Nordmenn som har betydd mer enn andre

– Prins Carl som kom til et totalt ukjent land og skapte et fantastisk kongehus, krigsherrer og hverdagsmennesker som Anna fra ødemarken, musikere som Arve Tellefsen. Felles for dem alle må være at de er nordmenn som har betydd mer enn andre, forteller Eggen.

Eggen er selv kjent for å få frem gode lag og å gjøre personer god i et fellesskap, men ha ser klart at enkelte personer har gjort seg mer gjendende enn andre.

– Ja, jeg er lagspiller, men likevel finnes det personer som har betydd noe ekstra, som har vært med på å gi kollektivet Norge et løft i riktig retning, sier Eggen.

Nils Arne Eggen er selv kjent for å få frem gode lag og å gjøre personer god i et fellesskap. Her er han utenfor RBK-brakka. Foto: Øyvind Wik, NRK

De Store Norske

- Det kan være nordmenn som har gjort noe spesielt og blitt berømt. Noen som har vært med på å gjøre Norge kjent. Å finne Nordpolen kunne nok mange være i stand til, men å dra dit...! Eller tenk på han som var den første til å krysse Nordsjøen i fly, sier Eggen, som gleder seg til å sette seg ned å se nærmere på kandidatene.

Ingen nasjonalist

– Jeg er ingen nasjonalist, men her er jo mange felt som har betydd mye for nasjonen. Jeg anser meg heller ikke som noen forgangsfigur i denne sammenhengen, men synes det er veldig artig at jeg har blitt spurt om å være med, forteller han.

Roser NRK

Eggen gir NRK ros for måten satsingen Store Norske legges opp.

- Jeg er ikke så spesielt opptatt av dette med å kåre hundreårets nordmann, men skal en først gjøre det er det jo viktig at det gjøres skikkelig slik som nå.

Store Norske 15.11.04





Siste saker:

 
MER FRA STORE NORSKE
Store Norske om Store Norske
Radio
Historie 1905-2005
STORE NORSKE KRYSSORD

Kryssord

Er du glad i å løse kryssord? Prøv Store Norske-kryssordet.
SI DIN MENING
Si din mening!
Er de riktige kandidatene plukket ut? Hvem fortjener å vinne? Si din mening om Store Norske her.
10 SISTE STORE NORSKE
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no