Kø i Klettbakken - Mange ble forsinket i trafikken mandag. - Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Mange ble forsinket i trafikken mandag.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Vogntogkaos på Klett

Det ble lange køer da vogntog sperret E6 sør for Trondheim mandag. Politiet reagerer på manglende kjettingbruk.

Trafikken går mandag kveld omtrent som normalt ved Klett sør for Trondheim. Tidligere på dagen var det enorme køer på grunn av vogntog som slett ikke var skodd for norske vinterveier.

– Et utenlandsk vogntog satte seg fast i Klettbakken to ganger og sperret veien, forteller Bård Jacobsen i politiet.

– Dette var midt i rush-trafikken, og skapte trøbbel for mange billister.

Les også: Spår snøkaos fram til 15. april

Nektet å sette på kjetting

Det var svært glatt på veiene mange steder i Trøndelag mandag. På Hitra kjørte to trailere ut av veien , og en ble sendt til legesjekk. Men verst var det på E6 sør for byen.

– Vi ba alle trailersjåfører ved Klett legge på kjetting, og dette gjorde de fleste. Men noen nektet å gjøre det, og det tar vi avstand fra. Sjåførene må skjerpe seg og bruke kjetting når det er påkrevd, sukker Bård Jacobsen. Han forteller at en fører vil bli anmeldt for manglende kjettingbruk.

– At de heller velger å kjøre seg fast fører til mange problemer. Flere busspassasjerer rakk ikke de avgangene de skulle ha videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Vogntog må legge på kjetting - Noen nektet å legge på kjetting, men de fleste gjorde som politiet ba om. - Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Noen nektet å legge på kjetting, men de fleste gjorde som politiet ba om.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Redningsbilen sto fast i kø

Situasjonen ved Klett ble ekstra ille fordi både strøbilen og bergingsmannskapene som skulle hjelpe vogntogene selv sto fast i kø.

– Det tok omtrent to timer før bilen med salt kom fram, sier Anita Berglund i Vegtrafikksentralen. Hun tror det kan bli problemer tirsdag også.

– Værvarselet tyder på at det blir mer vær av denne typen. Men alle mannskaper er ute for å brøyte og strø natt til tirsdag, opplyser hun.

Stenger Sunndalen

Riksveg 70 gjennom Oppdølsstranda mellom Oppdal og Sunndalsøra blir stengt natt til tirsdag etter flere ras det foregående døgnet. Ekspertene frykter det kan komme flere, og tør ikke slippe til bilister.

Fjellklatring er en lidenskap for mange. Men ikke alle trekker det så langt som Trondheimsmannen Henning.
Tidligere Rosenborgtrener Nils Arne Eggen ville latt Nicki Bille Nielsen spille for RBK i cupkampen mot Orkla i morgen. Eggen er kritisk til at klubben nekter dansken å spille eller trene med laget etter at han ble arrestert av politiet i påsken.
Reporter: Joar Elgåen
Foto/redigering: Stein Roar Leite

Tidligere Rosenborgtrener Nils Arne Eggen ville latt Nicki Bille Nielsen spille for RBK i cupkampen.

Mange har sett sporene, men nesten ingen har sett den med egne øyne. I 13 år har en enslig jervtispe holdt til i Bymarka i Trondheim, der hun har kost seg med svele og vaffel.

I 13 år har en enslig jervtispe holdt til i Bymarka i Trondheim.

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)