Hovretten i Sundsvall - Den 49 år gamle steinkjermannen på vei inn til ankesaken i Østersund. - Foto: Marcus Frånberg / Sveriges Radio

Den 49 år gamle steinkjermannen på vei inn til ankesaken i Østersund.

Foto: Marcus Frånberg / Sveriges Radio

– Skar kvinne i underlivet

To ganger er den nå 50 år gamle steinkjermannen dømt for å ha mishandlet kvinner i underlivet. Nå er han tiltalt for å ha gjort det samme en gang til.

Tiltalen ble forkynt for mannen i dag.

Den 50-årige mannen er samme mann som er dømt for å ha mishandlet en kvinne slik at hun døde i Østersund for fem år siden.

– Skar med tapetkniv

Hendelsen som mannen nå står tiltalt for, skal ha skjedd hjemme hos ham, i en nordtrøndersk kommune.

Han skal ha skåret kvinnen i underlivet med en tapetkniv. Hun måtte etter hvert opereres, og ble sykmeldt i to uker.

Statsadvokatene vil legge ned påstand om forvaring for mannen.

Erkjenner ikke straffskyld

Steinkjermannens forsvarer, John Christian Elden, har ved flere anledninger sagt til NRK at hans klient ikke kjenner til hvordan den 42 år gamle kvinnen skal ha fått skadene i underlivet.

– Han vet ingenting om dette. Han har ikke vært til stede når dette har skjedd. Det er forklaringen både han og kvinnen har gitt. Min klient nekter ethvert ansvar i forbindelse med denne saken, sa Elden til NRK ifjor da denne saken ble kjent i media.

Mannen erkjenner ikke straffskyld, melder Adresseavisen.

Nektet for at det var han som skadet henne

Kvinnen har i politiavhør nektet for at steinkjermannen hadde noe med skadene hennes i underlivet å gjøre, og har påstått at skadene oppsto ved et uhell.

Politiet fattet interesse for saken i fjor vår, etter at hun var til behandling ved ulike helseinstitusjoner for omfattende skader i underlivet.

Mannen ble pågrepet 31. mai i fjor.

Da hadde han nettopp rundvasket soverommet sitt med klorin og kokende vann, og spylt det med hageslange.

50-åringen har i likhet med kvinnen nektet for at han har noe med skadene i underlivet å gjøre. Men i juni i fjor kom det fram at kvinnen hadde betrodd seg til ei venninne og fortalt at det var steinkjermannen som hadde skadet henne.

Dømt to ganger før

Mannen er tidligere dømt to ganger for å ha mishandlet kvinner i underlivet.

  • I 2004 ble han dømt til fengsel i to år og seks måneder for å ha påført en kvinne i Nord-Trøndelag alvorlige skader i underlivet med en tapetkniv.
  • I 2010 ble han dømt til halvannet års fengsel for grov mishandling i Sverige. Tre år tidligere ble hans daværende kjæreste, en 31 år gammel kvinne fra Malvik, funnet død på en campingplass i Östersund.
  • Dommen ble anket til Hovrätten i Sundsvall som behandlet saken i mai. Der ble mannen frikjent for uaktsomt drap, men straffen for mishandling ble skjerpet., og han fikk forlenget fengselsstraffen til tre år og fire måneder.
  • I 2010 ble han siktet for å ha fjernet en spiral fra en kvinne. Siktelsen ble senere henlagt, men ifølge Adresseavisen ble han bøtelagt for å ha fotografert den sovende kvinnen naken.
Lokale kvinner vil hindre fraflytting fra øyrekka utenfor Frøya.
Louila Tuban er glad for støtten etter at det ble kjent at hun likevel får en nyretransplantasjon. Den 31 år gamle kvinnen fra Filippinene har alvorlig nyresvikt, men fordi hun bare har midlertidig opphold i Norge ble hun først nektet operasjon.
Et av Håkon Blekens hovedverk, den 6 x 10 meter store alterveggen i St. Olavs domkirke i Trondheim har funnet sitt nye permanente hjem i Folkemuseet på Sverresborg.