Fakta

IVAR RØNNINGEN

  • Draktnummer 30Født: 13.02.1975 på LunnerHøyde: 190 cmTidligere klubberLunner, Lillestrøm, Walsall, Katowice, Vålerenga, BrannRosenborgTil RBK 06.07.2004Kontrakt til 31.12.2007RBK-kamper (01.01.05)1 Royal LeagueLandskamperU21-landskamper

Da Rosenborg offentliggjorde at klubben hadde kjøpt Ivar Rønningen fra Brann, ble nok de aller fleste svært overrasket. Hva skulle klubben med en etablert keeper i tillegg til Espen Johnsen og Alexander Lund Hansen?

- Espen sliter veldig med stadige skader, og det gjør oss sårbare. Alexander Lund Hansen er framtidas målvakt for oss, men han må ut og spille på høyest mulig nivå for å få nødvendig erfaring, sa Rune Bratseth og fortsatte:

- Rønningen er en voksen keeper med den erfaring som er nødvendig på dette nivået. Han kan komme inn og gi Espen nødvendig matching fra dag en. Samtidig er han parat og kompetent til å spille kamper hvis det er nødvendig.

95 kamper for Brann       Ivar Rønningen kom til Brann i 2000 etter en omflakkende tilværelse som omfattet klubber både i Polen og England. I Brann tok han plassen til Magnus Kihlstedt da den svenske landslagskeeperen var skadet våren 2001, og ga den ikke fra seg. I 2003-sesongen ble han utfordret av Håkon Opdal, men var den mest brukte keeperen i Brann fram til han nå ble solgt.

Rønningen var ikke fornøyd med Branns tilbud om en ny toårsavtale, og slo derfor til når Rosenborg kom på banen med en avtale ut 2007-sesongen.

Ivar Rønningen har flere ganger vært i den norske landslagstroppen, foreløbig uten spilletid.