Gravskjending Nidarosdomen - Bård Flikke, markedsansvarlig i Pstereo vil bidra til at dette ikke skjer neste år. - Foto: Karoline Årrestad og Lars Erik Skjærseth. Montasje: Ole Johan Ramfjord /

Bård Flikke, markedsansvarlig i Pstereo vil bidra til at dette ikke skjer neste år.

Foto: Karoline Årrestad og Lars Erik Skjærseth. Montasje: Ole Johan Ramfjord

Pstereo vil bidra til opprydding

Pstereofestivalen bevilger opptil 100 000 kroner for å rydde opp i gravskjendinga på Domkirkegården i Trondheim.

Det var natt til søndag at 29 gravstøtter ble veltet og knust på kirkegården, like ved der festivalen ble arrangert. Området er gjerdet inn, men det er ikke første gangen hærverk skjer her.

Natt til 1. og 16. mai har vært tidspunkt der vandaler har vært på ferde enkelte år. Nå skjedde det i området nært Pstereofestivalen som ble arrangert i helga.

– Vi føler et ansvar for hva som skjer i festivalens nærområde, men vi kan ikke ta skylda for der som har skjedd. Kirkegården ligger utenfor området vi har ansvaret for, sier Bård Flikke, markedsansvarlig i Pstereo til NRK.no.

Han håper det ikke er festivaldeltakere som står bak dette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hærverk ved Nidarosdomen - Hærverk ved Nidarosdomen - Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Hærverk ved Nidarosdomen

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Ønsker å hjelpe

Han mener de kan finne løsninger til vakthold eller andre tiltak til neste år. Det skal skje i samarbeid med Kirkelig fellesråd.

– Vi skal finne ut hva vi har gjort og hva vi kan gjøre for å hjelpe til i forhold til det som har skjedd. Det er ille, sier Flikke.

Styret i festivalen hadde mandag kveld et ekstraordinært styremøte i sakens anledning, der de også sier at om oppryddingsarbeidene ikke legger beslag på de 100 000, skal det resterende gå til oppgradering og forskjønnelse av Marinen, området der festivalen foregår.

– Vi ønsker jo at nærområdet rundt festivalen skal være ordentlig og det er for galt at pårørende skal bli skadelidende, sier Flikke som er opprørt og trist etter det som har skjedd.

Fagfolk er i full gang med oppryddinga og den kommer trolig til å ta resten av uka.

Politiet etterforsker saken. Flikke vil ikke spekulere i hva som har skjedd.

I dag ga folk i Trondheim én time av sin tid til opprydding av Midtbyen. Ruskenaksjonen skal både gi en renere by og mane til felles kamp mot sigarettsneiper, papirrask og annet søppel.

Ruskenaksjonen skal mane til felles kamp mot sneiper, papirrask og annet søppel.

Solcellestrøm hos vanlige husholdniner har blitt populært hos våre naboer over grensen: Bare i Jämtland er nå over femti anlegg koblet på strømnettet. Svenskene har hatt støtteordning for solstrøm siden 2009, men Enova vil ikke gi slik støtte.

Svenskene får støtte til solstrøm, men i Norge sier Enova nei.

Fjellklatring er en lidenskap for mange. Men ikke alle trekker det så langt som Trondheimsmannen Henning.

Henning fra Trondheim dyrker hobbyen sin på fulltid.

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)