Pstereo vil bidra til opprydding

Pstereofestivalen bevilger opptil 100 000 kroner for å rydde opp i gravskjendinga på Domkirkegården i Trondheim.

Gravskjending Nidarosdomen

Bård Flikke, markedsansvarlig i Pstereo vil bidra til at dette ikke skjer neste år.

Foto: Karoline Årrestad og Lars Erik Skjærseth. Montasje: Ole Johan Ramfjord

Det var natt til søndag at 29 gravstøtter ble veltet og knust på kirkegården, like ved der festivalen ble arrangert. Området er gjerdet inn, men det er ikke første gangen hærverk skjer her.

Natt til 1. og 16. mai har vært tidspunkt der vandaler har vært på ferde enkelte år. Nå skjedde det i området nært Pstereofestivalen som ble arrangert i helga.

– Vi føler et ansvar for hva som skjer i festivalens nærområde, men vi kan ikke ta skylda for der som har skjedd. Kirkegården ligger utenfor området vi har ansvaret for, sier Bård Flikke, markedsansvarlig i Pstereo til NRK.no.

Han håper det ikke er festivaldeltakere som står bak dette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hærverk ved Nidarosdomen

Hærverk ved Nidarosdomen

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Ønsker å hjelpe

Han mener de kan finne løsninger til vakthold eller andre tiltak til neste år. Det skal skje i samarbeid med Kirkelig fellesråd.

– Vi skal finne ut hva vi har gjort og hva vi kan gjøre for å hjelpe til i forhold til det som har skjedd. Det er ille, sier Flikke.

Styret i festivalen hadde mandag kveld et ekstraordinært styremøte i sakens anledning, der de også sier at om oppryddingsarbeidene ikke legger beslag på de 100 000, skal det resterende gå til oppgradering og forskjønnelse av Marinen, området der festivalen foregår.

– Vi ønsker jo at nærområdet rundt festivalen skal være ordentlig og det er for galt at pårørende skal bli skadelidende, sier Flikke som er opprørt og trist etter det som har skjedd.

Fagfolk er i full gang med oppryddinga og den kommer trolig til å ta resten av uka.

Politiet etterforsker saken. Flikke vil ikke spekulere i hva som har skjedd.

NRK ANBEFALER

Video fra Trøndelag

Biff og kyllingkjøtt har fått unge Kong Ørnulf tilbake i riktig matchvekt. Oppholdet hos redningsmannen er over, men luftas konge valgte ikke enkleste vei ut i det fri..
Trondheim har fått nær fire milliarder kroner til mer satsing på miljøet. Pengene de nå får fra staten, skal blant annet gå til å styrke kollektivtrafikken med nye superbusser.
Bilder av sjøsetting av amfibiekjøretøy som er forhåndslagra i Norge. F16 som flyr over, militære helikoptre mm.
Dronebildene har vi fått fra US Marines til fri bruk, men krediter dem.