Det skriver Orkla Foods Norge i en pressemelding.
– Prosessen vil i første omgang bli basert på frivillig avgang. Deretter vil det gjennomføres drøftingsmøter, og eventuelle oppsigelser for å komme i mål med nedbemanningen, sier kommunikasjonssjef i Orkla Foods Norge, Bjørn Brennskag.
De ansatte fikk vite om nedbemanningen på et allmøte i ettermiddag.
Fra før av er det kjent at samtlige ansatte ved Lierne Bakeri har blitt 50 prosent permittert.
– Har ikke annet valg
Brennskag skriver i pressemeldingen at det er en beklagelig situasjonen bakeriet har havnet i.
– Vi beklager den vanskelige situasjonen som de ansatte på Lierne bakeri nå er havnet i, men i og med vedvarende svakere salg har vi ikke annet valg enn å gå fra permittering til nedbemanning, sier Brennskag.
Reduksjonen i årsverk kan berøre opptil 20 personer på bakeriet.
Hjørnesteinsbedrift
Lierne Bakeri er hjørnesteinsbedriften i den lille kommunen Lierne i Nord-Trøndelag, og det har lenge blitt fryktet for arbeidsplassene.
Dersom det blir aktuelt med oppsigelser, er det enighet mellom fabrikkledelsen og de tillitsvalgte om prosessen for dette, skrives det videre i pressemeldingen.
– Det er viktig å understreke at denne nedbemanningsprosessen ikke er en direkte konsekvens av prosessen om å skape lønnsom vekst på Lierne bakeri, sier Brennskag.
– Blir tøft å finne nye jobber
Ordfører i Lierne, Alf Robert Arvasli, ble også informert om oppsigelsene gjennom pressemeldingen.
Han innrømmer at det kom som et sjokk.
– Jeg visste at salget var dårlig, men oppsigelser hadde jeg ikke forventet. Det synes jeg er sterkt beklagelig, sier han.
Han frykter dette er bare starten.
– Vi må ha tro på at fabrikken kan fortsette i bygda, men det virker som at man tror at salget vil fortsette å være dårlig i tiden framover også.
Om 20 personer mister jobben i bygda, frykter han det blir vanskelig å finne nye jobber til folket.
– I en så liten bygd, er det klart det blir tøft. Vi har ikke tenkt så mye på det enda, men vi får se, sier Arvasli.