Hopp til innhold

Leter i rusmiljøet etter livsfarlig stoff

Politiet og helse- og overdoseteamet i Trondheim leter nå i rusmiljøet etter det livsfarlige stoffet som er blitt stjålet fra en klinikk i byen.

Mivacron

Dette er legemiddelet politiet i Trondheim nå går ut og advarer mot. Legemiddelet Mivacron kan være dødelig hvis det brukes på feil måte.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– Det bekymrer oss at dette stoffet ikke er kommet til rette enda. Om uvedkommende får i seg dette stoffet så kan de dø, sier krimvaktleder May Britt Enmo ved Sentrum politistasjon.

Det var i går helseklinikken Teres Stokkan oppdaget at 15 ampuller av legemiddelet Mivacron var blitt stjålet fra et skap inne på klinikken.

Mivacron er muskelavslappende og brukes under operasjoner der pasienten er i narkose. Dersom det injiseres i blod kan vedkommende rammes av åndenød og dø.

Mivacron har ingen narkotisk effekt.

– Det har ikke kommet inn noen tips om hvor stoffet kan være enda. Så vi er ikke noe nærmere en løsning, sier Enmo.

Oppsøker rusmiljøet

Fagkoordinator Jan Erik Skjølås ved Helse- og overdoseteamet.

Jan Erik Skjølås har jobbet med rusmiljøet i Trondheim i mange år.

Foto: Tone Iversen / NRK

Politiets frykt er at noen i byens rusmiljø skal få i seg stoffet. Derfor er byens helse- og overdoseteam varslet om tyveriet. De driver med oppsøkende arbeid opp mot byens rusmisbrukere.

– Når det skjer sånne tyverier er vi ute i miljøet og snakker med folk. Ingen av dem vi har snakket med har hørt noe om dette, sier leder i overdoseteamet Jan Erik Skjølås.

Skjølås ber alle som hører noe om dette tyveriet om å kontakte helse- og overdoseteamet eller politiet.

– En desperat narkoman som ser et låsbart medisinskap kan fort tro at det er narkotiske stoffer i det, sier Skjølås.

Etterforsker videre

Politiet har så langt avhørt de ansatte ved klinikken. I tillegg undersøker de om det finnes video fra overvåkningskamera og fysiske spor i klinikken.

– Vi er ute og oppsøker flere forskjellige miljø for å se om det er noen som kan hjelpe oss videre. Foreløpig vet vi lite og er åpen for alt, sier Enmo.