En av de som tok turen innom Mathallen i dag var Heidrun Åm.
– Jeg synes Mathallen har blitt veldig fin, jeg gleder meg til å bruke den i mange år fremover, sier hun.
Skaper mangfold
Heidrun kommer opprinnelig fra Wien, og er vant med lignende konsepter der i fra. Hun forteller at hun er svært fornøyd med utvalget.
– Jeg fant en deilig skinke som kun er tilsatt salt, ingen andre tilsetningsstoffer. Det synes jeg er veldig bra, sier hun.
Asbjørg Øverli stod i kø før Mathallen åpnet, hun synes det er viktig at Trondheim har fått en mathall.
– Dette er noe vi må støtte opp om. Jeg tror det er bra for oss, og skaper mer mangfold, sier hun.
- Les også: Siste innspurt for mathallen i Trondheim
Til tross for den lange køen som var i dag, er hun ikke helt overbevist om at trønderne kommer til å benytte seg av tilbudet.
– Jeg håper jo de gjør det, men det er jo noe som er litt annerledes, sier hun.
Savner pølser
Pølsemaker Sigurd Løvstad er svært fornøyd med oppmøtet i Mathallen i dag.
– Kjempefine lokaler, det er glimrende, og køa har stått til langt ned i Kongensgata så det er råbra.
Han håper at trønderne blir flinke til å bruke den nye mathallen.
– Det kan hende det er litt førstegangs nysgjerrighet, men jeg håper trønderne bruker Mathallen. Det har den fortjent.
Likevel er det noe han savner.
– Som forventet ble det litt mye gårdsmat. Som pølsemaker savner jeg mer pølse, men jeg tror dette skal bli bra, sier han.