Rosenborg ishockey tok sin første seier i eliteserien. Dette er fra årets første kamp mot Vålerenga. - Rosenborg ishockey har kapra NHL-stjerna Jack Skille. Bildet er fra en kamp mot Vålerenga. - Foto: Johansen, Erik / Scanpix

Rosenborg ishockey har kapra NHL-stjerna Jack Skille. Bildet er fra en kamp mot Vålerenga.

Foto: Johansen, Erik / Scanpix

Jack Skille fra NHL til Rosenborg

Den amerikanske NHL-spilleren Jack Skille har skrevet kontrakt med Rosenborg og skal spille for Trondheim-klubben under lockouten i NHL.

Daglig leder i Rosenborg, Atle Johansen sier laget blir betraktelig styrka nå.

– Det føles veldig godt. Det var ikke noe klubben jobbet med. Det kom som en gave fra himmelen, sier en opprømt Johansen.

– Det er en av verdens beste spillere, en attraksjon, føyer han til og regner med en betydelig styrking av laget.

Rosenborg skriver i en pressemelding at Skille foreløpig har skrevet en kontrakt med klubben ut 2012, men med opsjon til å forlenge kontrakten ut 2012-13 sesongen.

Erfaren NHL-spiller

Amerikaneren var med på laget som vant junior-VM i 2005, og han har spilt på det amerikanske ishockeylandslaget helt til VM i 2011. Når han nå kommer til Trondheim, har han spilt 138 kamper i National Hockey League (NHL) for Chicago Blackhawks og Florida Panthers.

Klubben skriver i en pressemelding at Skille kommer til å spille gratis for Rosenborg, men han får forsikringskostnadene sine dekket.

Slekt i Trøndelag

Rosenborg skriver også at årsaken til at Skille valgte Rosenborg er at han har stor slekt i Trøndelag. Tippoldefaren hans utvandret til USA i det forrige århundre. Skille vil være på plass i Trondheim fra kommende mandag.

Hans første kamp på norsk is blir neste torsdagens eliteseriekamp mot Lørenskog.

(NTB)

Midtnytt på 60 sekunder

Midtnytt på 60 sekund torsdag.

TV-saker

Created by InfoDispatcher
Barnemusikal med alvor i bunnen
Created by InfoDispatcher
Barnemusikal med alvor i bunnen
Petter Northug må skrive under et avtaleforslaget fra Skiforbundet innen 1. november om han skal kunnee delta i verdenscup og VM. I dag ble det kjent at skiforbundet også krever at Northugs private kleskolleksjon må legges på is.