Rosenborg ishockey tok sin første seier i eliteserien. Dette er fra årets første kamp mot Vålerenga. - Rosenborg ishockey har kapra NHL-stjerna Jack Skille. Bildet er fra en kamp mot Vålerenga. - Foto: Johansen, Erik / Scanpix

Rosenborg ishockey har kapra NHL-stjerna Jack Skille. Bildet er fra en kamp mot Vålerenga.

Foto: Johansen, Erik / Scanpix

Jack Skille fra NHL til Rosenborg

Den amerikanske NHL-spilleren Jack Skille har skrevet kontrakt med Rosenborg og skal spille for Trondheim-klubben under lockouten i NHL.

Daglig leder i Rosenborg, Atle Johansen sier laget blir betraktelig styrka nå.

– Det føles veldig godt. Det var ikke noe klubben jobbet med. Det kom som en gave fra himmelen, sier en opprømt Johansen.

– Det er en av verdens beste spillere, en attraksjon, føyer han til og regner med en betydelig styrking av laget.

Rosenborg skriver i en pressemelding at Skille foreløpig har skrevet en kontrakt med klubben ut 2012, men med opsjon til å forlenge kontrakten ut 2012-13 sesongen.

Erfaren NHL-spiller

Amerikaneren var med på laget som vant junior-VM i 2005, og han har spilt på det amerikanske ishockeylandslaget helt til VM i 2011. Når han nå kommer til Trondheim, har han spilt 138 kamper i National Hockey League (NHL) for Chicago Blackhawks og Florida Panthers.

Klubben skriver i en pressemelding at Skille kommer til å spille gratis for Rosenborg, men han får forsikringskostnadene sine dekket.

Slekt i Trøndelag

Rosenborg skriver også at årsaken til at Skille valgte Rosenborg er at han har stor slekt i Trøndelag. Tippoldefaren hans utvandret til USA i det forrige århundre. Skille vil være på plass i Trondheim fra kommende mandag.

Hans første kamp på norsk is blir neste torsdagens eliteseriekamp mot Lørenskog.

(NTB)

Fire jenter går Friluftslinja ved Øya Videregående skole på Kvål. Med instruktører fra NTNUI Padling har de fått prøve elvekajakk i Nidelva for første gang.
Midtnytt 60 sekunder onsdag
Gunnerusbiblioteket i Trondheim har mange gamle bokskatter.
Nå ønsker biblioteket at flere av dem skal komme på Unescos kulturarvliste - det gjelder eldgamle avskrifter av Magnus Lagabøtes landslov.