Fotomontasje fra annonser TA - Mange lurer på hvem som står bak spøken som hver dag dukker opp blant 'Til salgs'-annonsene i Trønder-Avisa. Nå innrømmer salgssjefen at det dreier seg om en reklamekampanje, men avisa vil fortsatt ikke si hvem som står bak. - Foto: Fotomontasje: Martin Hammervik / NRK

Mange lurer på hvem som står bak spøken som hver dag dukker opp blant 'Til salgs'-annonsene i Trønder-Avisa. Nå innrømmer salgssjefen at det dreier seg om en reklamekampanje, men avisa vil fortsatt ikke si hvem som står bak.

Foto: Fotomontasje: Martin Hammervik / NRK

Hvem står bak avisannonsene?

Flere ganger den siste tiden har merkelige meldinger dukket opp på annonseplass i Trønder-Avisa. Hvem som skriver dem er et mysterium.

I Trøndelag snakker folk om den ukjente personen som daglig rykker inn annonser med kreative tekster i Trønder-Avisa.

Skrevet med klar, trøndersk dialekt har annonsene kommet på trykk under feltet "Til salgs" hver dag etter nyttår.

«Damer! Ska vi klin? Billett merket: "Deinn æ forlot"», er bare en av mange utgaver som er rykket inn uten avsender.

Vet du hvem den ukjente annonseskribenten er? Diskuter nederst i artikkelen!

Sjå! Det står ein bil med lysan på utom her! Billett merket: "Ferr sein"

Ukjent avsender i Trønder-Avisa

Innrømmer reklamekampanje

– Det er et mysterium for oss også, men det er ikke vi som står bak, sa Harald Hustad, som er salgssjef i T-A, til NRK tidligere i dag.

Et par timer etter første intervju går han med på å avsløre mer.

– Det er en kunde som står bak, og dette er en ren reklamekampanje som går over 14 dager, innrømmer Hustad like før klokken 13.

Men han vil fortsatt ikke gå ut med navnet på firmaet som har pønsket ut stuntet.

Avisa har fått mye oppmerksomhet på grunn av annonsene, og NRK har også fått flere e-poster fra lesere som lurer på "hva som skjer i Trønder-Avisa"

«Det er like morsomt hver morgen å åpne avisa og bla rett til "Til salgs"-annonsene for å lese dagens vri, men hva er det for noe», spør en leser, som forteller at praten går blant vennene om hvem som står bak spøken.

Hør! Det e fæst utti gangen! Billett merket: "Her bli det liv"»

Ukjent annonseskribent i Trønder-Avisa

Slenger seg på "Møjkets hejje"-trenden

Firmaet som skriver de kreative annonsene i Trønder-Avisa er ikke alene om å skape nysgjerrighet rundt mystiske bakmenn.

Bjarte Bjørkum, bedre kjent som "Møjkets hejje", har nå over 7000 fans på Facebook, etter at han i fjor herjet med sine kryptiske meldinger i rubrikkannonser i lokalaviser.

(Artikkelen fotsetter under lydinnslaget)


Bjørkum stod til slutt fram i oktober som mannen bak de rare annonsene, og nå blir det kanskje bok av stuntet.

– Jeg gjorde det bare først og fremst for å finne en kanal der "Møjkets hejje" kunne boltre seg litt, fordi jeg gjerne ville lage bok med ham, har Bjørkum tidligere forklart til NRK.

Dersom vi skal tro salgssjef Hustad er det bare et tidsspørsmål før vi får vite hvem som skriver de mystiske annonsene i T-A.

– I løpet av neste uke vil det nok komme fram hvem som står bak.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.
Ordfører i Bjugn, Arnfinn Astad, var sentral i den opprivende prosessen som endte med folke-nei til å slå seg sammen med naboene på Ørland. I høst gir 76-åringen seg, etter 15 sammenhengende år som øverste politiker.

Ordfører i Bjugn, Arnfinn Astad, gir seg som øverste politiker til høsten.

Det skal være mer næringsrikt og bedre for magen..nei det er ikke noe helt nytt snarere en god gammeldags oppskrift

Gammeldags oppskrift, bra for magen

9 april 1940 okkupertte tyskerne Norge. Et trondheimsselskap, ti millioner kroner og 600 statister sørger nå for en ny dokumentar, der hemmeligholdt informasjon om felttoget for 74 år siden kommer frem

Dokumentarinnspilling i Trøndelag

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)