Synnøve Finden etablerte seg i Namsos for 12 år siden, etter at
. Nå går 32 ansatte på tre skift, fem dager i uka, og det produseres ost og pakkes smør og prim.- LES OGSÅ:
Sprengt i Alvdal
– Hvis rammevilkårene er på plass, har vi rom og plass til å utvide i Namsos. Fabrikken vår i Alvdal er sprengt når det gjelder kapasitet, så det er i Namsos vi kan vokse videre, sier produksjonsdirektør Øyvind Berg i Synnøve Finden til NRK.
Etter etableringen i Namsos først på 2000-tallet, fikk Synnøve Finden økonomiske problemer og
. Tre år senere startet de opp med 14–15 ansatte igjen, og siden har det gått veldig bra. Uten at de har snakket for høyt om det.– En god arbeidsplass
– Nei, det er kanskje best sånn. Vi trives veldig godt her, og har en god arbeidsplass med ansatte i produksjonen, på laboratoriet, i ekspedisjonen og på lageret, sier fabrikksjef Kåre Gunnar Westermann.
Namsos-anlegget får melk fra bønder i Ytre Namdal og fra gårder rundt byen.
– Kvaliteten på råvarene er bra, og det går med rundt 40 millioner liter melk til produksjonen av fire millioner kilo gulost og mozzarella i Namsos, forteller fabrikksjefen.
I framtida kan det også bli produksjon av yoghurt i Namsos, men Synnøve Finden venter på avklaringer både når det gjelder melkepris og ikke minst i forhold til vann og avløp.
– Dette er avgjørende for oss i forhold til å være konkurransedyktige, men vi har en god dialog med Namsos kommune om forholdene rundt vann og avløp, sier produksjonsdirektør Øyvind Berg.
– Legger til rette
Varaordfører Amund Lein (H) i Namsos lover å legge forholdene til rette for ytterligere vekst.
– Dette er en skikkelig gladsak for kommunen, og det er viktig for framtida vår som en attraktiv samarbeidspartner for et så stort selskap. Vi skal sørge for at kommunen gir Synnøve Finden den bistanden de behøver, sier Lein til NRK.
- LES OGSÅ: