Haukehospits hos hønseoppdretter

Hønsehauken Knut-Arild har brukt de syv siste månedene på å bli frisk hos en av dem som burde hate han mest.

Hønsehauken Knut-Arild har bodd hos hønseoppdretter Fredrik Vognild de siste syv månedene. Nå er han frisk nok til å fly igjen.

Knut-Arild skulle bare ha litt mat fra flokken til hønseoppdretter Fredrik Vognild da han skadet vingen sin. Nå har han bodd hos oppdretteren i over syv måneder.

Den skadde hønsehauken har brukt de siste halvåret e på å hvile og helbredes, men ikke der man skulle tro. Hospitset har nemlig vært i kjelleren til hos høne- og kyllingoppdretter Fredrik Vognild på Lundamo i Sør-Trøndelag.

– Dette er jo egentlig en av erkefiendene til oss som driver med høns, den og reven, sier Vognild.

Skadet seg på tjuvferd

Knut-Arild ble skadet da han prøvde å ta for seg av hønene som tilhører Vognild like før jul i fjor.

Likevel bar ikke oppdretteren nag mot den tjuvaktige rovfuglen. Han har heller gitt opp både sin egen tid og sin egen næring for å få Knut-Arild opp blant skyene igjen.

Fuglevennen har matet hønsehauken med over femti høner på de siste syv månedene, alt for å få Knut-Arild frisk.

Naturlige fiender

Hønsehauken er en rovfugl som for det meste spiser annen fugl og små pattedyr, men også større bytte som harer og kaniner. Hønsehauk er et vanlig syn over hele Norge.

Nyklekkede kyllinger og fullvoksne høner er et favorittmåltid for rovfuglarten, og mange oppdrettere sliter med at den tar seg til rette på deres område.

Derfor er det oppsiktsvekkende at hauken Knut-Arild har fått komme seg tilbake på vingene hos nettopp Fredrik Vognild, og at han gitt fra sin egen lomme for å få den frisk igjen.

– Jeg synes det er et privilegium å ha få hjulpet hauken, den har tross alt livets rett og skal være her, sier oppdretteren.

Video fra Trøndelag

Til stor applaus får brannsjefen en sjekk på å 4,5 millioner kroner fra Gjensidigestiftelsen.
En stor dag for ti år gamle Maren og andre kreftsyke barn ved St. Olavs Hospital - de fikk være med Luftkrigskolen på helikoptertur.
Highasakite er klar med nytt album og Eurpa-turné. Spiren til det populære bandet ble sådd i Trondheim - og deres forrige album ligger fortsatt på den ofiselle album-lista, to år etter det ble lansert.