Hønsehauken Knut-Arild har bodd hos hønseoppdretter Fredrik Vognild de siste syv månedene. Nå er han frisk nok til å fly igjen.

Knut-Arild skulle bare ha litt mat fra flokken til hønseoppdretter Fredrik Vognild da han skadet vingen sin. Nå har han bodd hos oppdretteren i over syv måneder.

Haukehospits hos hønseoppdretter

Hønsehauken Knut-Arild har brukt de syv siste månedene på å bli frisk hos en av dem som burde hate han mest.

Den skadde hønsehauken har brukt de siste halvåret e på å hvile og helbredes, men ikke der man skulle tro. Hospitset har nemlig vært i kjelleren til hos høne- og kyllingoppdretter Fredrik Vognild på Lundamo i Sør-Trøndelag.

– Dette er jo egentlig en av erkefiendene til oss som driver med høns, den og reven, sier Vognild.

Skadet seg på tjuvferd

Knut-Arild ble skadet da han prøvde å ta for seg av hønene som tilhører Vognild like før jul i fjor.

Likevel bar ikke oppdretteren nag mot den tjuvaktige rovfuglen. Han har heller gitt opp både sin egen tid og sin egen næring for å få Knut-Arild opp blant skyene igjen.

Fuglevennen har matet hønsehauken med over femti høner på de siste syv månedene, alt for å få Knut-Arild frisk.

Naturlige fiender

Hønsehauken er en rovfugl som for det meste spiser annen fugl og små pattedyr, men også større bytte som harer og kaniner. Hønsehauk er et vanlig syn over hele Norge.

Nyklekkede kyllinger og fullvoksne høner er et favorittmåltid for rovfuglarten, og mange oppdrettere sliter med at den tar seg til rette på deres område.

Derfor er det oppsiktsvekkende at hauken Knut-Arild har fått komme seg tilbake på vingene hos nettopp Fredrik Vognild, og at han gitt fra sin egen lomme for å få den frisk igjen.

– Jeg synes det er et privilegium å ha få hjulpet hauken, den har tross alt livets rett og skal være her, sier oppdretteren.

Studenter fra Institutt for musikk, NTNU, framfører musikk som ble spilt av "Det musikalske Øvelses Selskab av 1815" i Trondheim på 1800-tallet.
Sivilforsvaret er i beredskap ved ulykker, branner og leteaksjoner. Derfor må de øve seg på å ta seg fram i ulendt terreng. Det gjorde de på Byneset, der de fikk prøve seg på ATV.
I tretti år har Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag forska på helsen vår. I dag ble HUNT feira for sin banebrytende forskning.
Dagens Midtnytt på 60 sekunder.
Her presenterer vi 60 sekunder med nyheter fra NRK Trøndelag.
Midtnytt 60 sekunder onsdag
Her får du dagens Midtnytt i kortform
Her får dere mandagens viktigste nyheter på litt over ett minutt.
Her er dagens kjapp-versjon av Midtnytt!
Midtnytt i kortversjon 11.9.14.
Her kan du se kortversjonen av midtnytts nyhetssending.
Kortversjonen av Midtnytt 9. september.
Midtnytt på 60 sekunder mandag 08.09.14