Hopp til innhold

Studenter lager tidenes D.D.E.-show

Trønderrockerne ga noen ferskinger oppgaven med å fikse sceneshow, det angrer de ikke på.

Slik ser D.D.E.s nye sceneshow ut

D.D.E er prøvekaniner for det som kan bli fremtidens måte å holde konsert på. Kulissene er spesialbygd og skal gi publikum en helt unik og visuell opplevelse.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Når D.D.E. øver inn sin nye kulturhus-turnè i Rock City Namsos – handler mye om lys og videoeffekter. Kulissene til turneen er spesialbygd og skal gi publikum en helt unik, visuell opplevelse.

– Det er en unik produksjon. Alt beveger seg, bilder dukker opp, fugler flyr og video blir avspilt, sier Bjarne Brøndbo.

Ansvaret for det har de lagt i armene på tre studenter fra Høgskolen i byen. De tar nemlig bachelor-oppgave i scenearbeid gjennom denne turnèn.

Ivrige studenter

Lars Kristian Mathisen, Joakim Voldseth og Martin Heggholmen står for sceneshowet på turneen til D.D.E.

Foto: Kjartan Trana / NRK

– Vi har tatt på oss oppgaven med å lage noe nytt og spesielt, som ikke er gjort så mye i kulturhus før. Vi eier ikke begrensninger, så vi har egentlig bare kjørt på, sier Lars Kristian Mathisen.

– Spektakulært show

D.D.E. selv har ingen betenkeligheter med å overlate ansvaret til tre studenter. De lover et show få knapt har sett maken til.

– Dette blir spektakulært. De som kommer på dette tror jeg får en helt spesiell visuell opplevelse. Jeg tror ikke folk på Ørlandet har sett noe slikt før, i alle fall ikke i sitt eget kulturhus, sier Bjarne Brøndbo.

Flyvende fugl

Siste finpuss før konsert

Flere prosjektorer og et livekamera er blant rekvisittene studentene bruker i sceneshowet.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Med kuber, store lerret, bilder og masse prosjektører har studentene laget et sceneshow med få begrensninger.

– Det ligger grundig planlegging bak prosjektet. Vi har gått inn med innstillingen om at alt er mulig. Fantasien har ikke satt noe stopper for oss, sier Mathiesen.

Bacheloroppgaven er det største forskningsprosjektet som er blitt gjennomført på Multimedieteknologi-linja på HINT. Bjarne Brøndbo er imponert over hva studentene har fått til.

– Det er en unik produksjon. Alt beveger seg, bilder dukker opp, fugler flyr og video blir avspilt. Det er ganske rått. Jeg er ordentlig imponert over den jobben studentene har lagt ned, sier Brøndbo.

Bruker øvingene på effekter

Namsos-bandet skal ha totalt seks konserter i utvalgte kulturhus i Midt-Norge. Øvingstimene før turnèn bruker bandet og studentene på å finpusse samspillet mellom lyd og lys.

– Det er en stor produksjon, med video, lyd og bilder. Vi trenger ikke å øve på sangene, men det er viktig å øve de sammen med lyd og lys, sier Bjarne Brøndbo.

Turneen «Byn vi bor i – all de fine sangan» har premiere på Ørlandet torsdag.