Christopher Perreau (25) begraves - 25 år gamle Christopher Perreau begraves i dag. - Foto: Morten Andersen / NRK

25 år gamle Christopher Perreau begraves i dag.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Han var en svært dyktig debattant

Statsråd Trond Giske og tidligere sogneprest, Tor-Levi Søpstad, var svært personlige i sine minnetaler i Hommelvik kirke da Christopher Perreau (25) ble begravd i dag.

Rolf Christopher Johansen Perreau var fra Hommelvik, men bodde i Trondheim. Selv brukte han navnet Christopher Perrau.

25-åringen ble offer for terrorhandlingene på Utøya.

Faren hans er fransk og moren er norsk. I tillegg til Statsråd Trond Giske er også den franske ambassadøren i Norge på plass i Hommelvik kirke.

Personlig minnetale

- Rolf Christopher var snill, han så menneskene rundt seg, sa tidligere sogneprest og nabo Tor-Levi Søpstad i en personlig minnetale i en fullsatt kirke.

Også statsråd Trond Giske delte personlige minner i sin hilsningstale:

- Jeg traff Christopher i Paris. Der drakk vi kaffe med den franske ministeren. Det gjorde at Christopher kom for seint til en familiemiddag og fikk kjeft fordi ingen trodde hadde hadde drukket kaffe med to ministre, sa Trond Giske, som også roste Perreau for kampen for retten til lærlingeplass.

Blant gjestene i kirken var også ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, leder for Trondheim Arbeiderparti, Rune Olsø og artist Åge Aleksandersen.

Trond Giske var til stede i begravelsen - Statsråd Trond Giske delte personlige minner om Christopher i sin hilsningstale. - Foto: Morten Andersen / NRK

Statsråd Trond Giske delte personlige minner om Christopher i sin hilsningstale.

Foto: Morten Andersen / NRK

– En stor inspirator

Christopher var medlem av AUF i rundt ti år. Han hadde flere verv i fylkesstyret og var fylkessekretær i organisasjonen i halvannet år. Fra 2008 til 2010 var han leder i Sør-Trøndelag AUF. Til årets kommunevalg i Trondheim var han satt inn på kumulert 6. plass på valglisten for Trondheim Arbeiderparti.

Nestleder i Trondheim Arbeiderparti, Hanne Moe Bjørnbet, sier Christopher Perreau var en av de dyktigste debattantene AUF i Sør-Trøndelag har hatt gjennom tidene.

Problemene i Midtøsten og spørsmål om rettferdig fordeling mellom landene i verden, var blant sakene som opptok 25-åringen.

– Han hadde et sterkt internasjonalt engasjement, forteller Bjørnbet.

Perreau begraves i Hommelvik kirke - En fullsatt Hommelvik kirke tok farvel med Rolf Christopher J. Perreau. - Foto: Morten Andersen / NRK

En fullsatt Hommelvik kirke tok farvel med Rolf Christopher J. Perreau.

Foto: Morten Andersen / NRK

Alltid tilstede

Perreau var alltid en god støtte for vennene sine.

– I enkelte situasjoner nøler mange med å ta kontakt. For eksempel hvis man har mistet noen eller er nedfor av andre grunner. Christopher var helt motsatt. Han brydde seg alltid, sier Bjørnbet.

Oisann, innholdet som skulle vises her støttes ikke lenger. Vi beklager!

Ordfører i Bjugn, Arnfinn Astad, var sentral i den opprivende prosessen som endte med folke-nei til å slå seg sammen med naboene på Ørland. I høst gir 76-åringen seg, etter 15 sammenhengende år som øverste politiker.

Ordfører i Bjugn, Arnfinn Astad, gir seg som øverste politiker til høsten.

Det skal være mer næringsrikt og bedre for magen..nei det er ikke noe helt nytt snarere en god gammeldags oppskrift

Gammeldags oppskrift, bra for magen

9 april 1940 okkupertte tyskerne Norge. Et trondheimsselskap, ti millioner kroner og 600 statister sørger nå for en ny dokumentar, der hemmeligholdt informasjon om felttoget for 74 år siden kommer frem

Dokumentarinnspilling i Trøndelag

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)